Zöld Ház program: december 15-től az önkormányzatok, a közintézmények és az egyházak is pályázhatnak

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programjának a Zöld Ház program bizonyult, éppen ezért december 15-től kibővítettük a program kedvezményezetteinek körét.

2010. december 15 és 2011. január 20 között az önkormányzatok, a közintézmények és az egyházak is adhatnak le pályázatokat a minisztérium Zöld Ház programjára – jelentette be Borbély László miniszter december 22-én. Eddig, négy hónap alatt több mint 15 ezer polgár adott le pályázati iratcsomót a hagyományos fűtésrendszer lecserélésére – mondta a környezetvédelmi miniszter kiemelve: a leadott iratcsomók több mint felét már kiértékelték a szakértők.

Jelenleg ezerötszáznál több polgárnak fizettük ki a támogatást.  A kifizetett támogatások értéke meghaladja a 7 millió lejt. A legtöbb pályázati iratcsomó Hargita, Bihar, Bukarest, Brassó Maros megyékből érkezett. A Zöld Ház program keretén belül a Környezetvédelmi Alapból a napenergiával működő rendszerek beszerelésére hatezer, a hőszivattyúk működtetésére nyolcezer, míg a növényi alapú fűtési rendszerek beszerzésére hatezer lejes támogatást biztosítunk – emelte ki Borbély László. Az önkormányzatoknak, a közintézményeknek és az egyházaknak meghirdetetett pályázati szesszió számára 100 millió lejt különítettünk el – hangsúlyozta a környezetvédelmi miniszter.