XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés: „Tudás, megújulás, jövő” – A kis- és középvállalkozások versenyképessége a globalizált világban

XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés: „Tudás, megújulás, jövő” – A kis- és középvállalkozások versenyképessége a globalizált világban
A Romániai Magyar Közgazdász Társaság sajtótájékoztatót tartott legrangosabb éves eseménye, az október 9-11. között Marosvásárhelyen megrendezésre kerülő XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán.

Csatlós Pál, az RMKT alelnöke röviden összegezte a Vándorgyűlések történetét. Elmondta, hogy az elmúlt huszonnégy évben az RMKT arra törekedett, hogy minél jobban össze tudja fogni a romániai magyar közgazdászokat. A Vándorgyűlés egyik legfontosabb eredménye, hogy olyan fórumot biztosít a magyar közgazdászok, illetve közgazdaság iránt érdeklődők számára, ahol neves szakemberekkel együttműködve láthatnak bele az erdélyi gazdasági életbe. Az idei konferencia fő témája a kis- és középvállalkozások versenyképessége a globalizált világban. Azért esett erre a témára a választás, mert ezek a vállalatok képezik a gazdaság gerincét. Mikó Gergely ügyvezető ismertette az idei találkozó legfontosabb meghívottait. A plenáris ülésszak előadói: Peter Frank amerikai író, publicista, üzleti tanácsadó; Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karának professzora; Dr. Nagy Ágnes, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja; Lázár Ede, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok karának dékánhelyettese; Papp Szentannai György, a Medline tulajdonosa és Szécsi Kálmán, az RMKT elnöke. A plenáris előadások mellett öt szekcióban több, mint húsz előadó prezentációját hallgathatják majd meg a résztvevők. Elhangzott, hogy a Vándorgyűlés évek óta együttműködik az erdélyi magyar felsőoktatási intézményekkel, idén fő intézményi partnere a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara. Emellett a találkozó partnere a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, és Maros Megye Tanácsa.
A Vándorgyűlésre október 4-ig lehet még jelentkezni a vandorgyules.rmkt.ro oldalon, ahol további részleteket is találhatnak az érdeklődők.