XV. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó

XV. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó
Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a XV. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóra. A rendezvényre 2018. november 22 – 24.-én kerül sor a Kolozsvári Diákművelődési Házban.

Csütörtökön, november 22-én a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Erdély.ma – Levelek Londonba c. előadásával nyit az idei rendezvény.

Pénteken, november 23.-án délelőtt 10 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó c. előadására várjuk a gyerekeket.

Este 19 órától az Bekecs Néptáncszínház Ember az embertelenségben című előadását tekintheti meg a tisztelt közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

Szombaton, november 24.-én reggel 10-től kézműves foglalkozás, gyerektáncházzal és egyéb tevékenységekkel várja a kicsiket és nagyokat a MókaTár és a Mocorgó.

16:30 órától Both Jószef, Szabó Tamás “Roma mesterségek képekben” könyvének bemutatójára kerül sor a Kolozsvári Diákművelődési Ház Zsebtermében.

17 órától Antal Imola és Mátéfi Zita népies ruhái kerülnek bemutatásra a Diákház előterében.

A 19 órától kezdődő gálaelőadás Jótékonysági koncerttel indít, a kolozsvári táncházzenészek közreműködésével. A gála második felében a mezőpaniti falusi táncosok mellett fellép a kolozsvári Bogáncs, Kalotaszeg, Szarkaláb és Zurboló néptáncegyüttesek, a szamosújvári Kaláka, illetve a szegedi Cuháré és Délikert Möndörgő néptáncegyüttesek és a házigazda Ördögtérgye Néptáncegyüttes, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet.

A Néptánctalálkozó alatt minden estét táncházzal zárunk a Heltai FolkCenterben.

További információk:

Facebook oldal: http://www.facebook.com/ordogtergyeneptancegyuttes

Honlap: www.ordogtergye.ro

Facebook esemény: XV. Kolozsvári Népzene és Néptánctalálkozó