ERDON Helyi hírek

2008.06.05. 15:17

Iskolanap az Elméletiben

<p>Nagykároly - Csütörtökön ismét megrendezték a Nyitott Kapuk elnevezésű rendezvényt a nagykárolyi Elméleti Líceumban. Az eseményen külföldi vendégek is részt vettek. Kiállítások és koncertek váltották egymást.</p>

Immár tizedik alkalommal került megrendezésre az intézmény iskolanapja, melynek keretén belül a Nyitott Kapuk elnevezést viselő eseményt is megszervezik. Ez utóbbi lényege, hogy az iskola kapui megnyílnak azon, most végző általános iskolás diákok előtt, akik az Elméleti Líceumban szeretnék tovább folytatni tanulmányaikat. A Nyitott Kapuk ideje alatt a tanulóknak lehetőségük van arra, hogy megismerkedjenek az iskola tanáraival, megnézzék a laborokat és az elméletis diákokkal beszélgetve átfogó képet kapjanak arról, mi vár rájuk, ha itt tanulnak tovább.

Az iskolanapon külföldi vendégek is érkeztek az Elméletibe. A tanintézményben működő Pro Terra Öko Klub partnereit, olasz és francia meghívottakat is vendégül láttak. Jelen voltak még magyarországi testvériskoláik képviselői is. Az Elméleti Líceum ugyanis hosszú ideje ápol testvériskolai kapcsolatokat egy orosházi és egy mátészalkai középiskolával.

Tablókat avattak

Tegnap a tanintézmény folyosója két újabb tablóval bővült. Az egyiken az iskola kiemelkedő eredményt elérő tanulói kaptak helyet, míg a másikon azoknak a diákoknak a képei láthatók, akik a Maturus díj nyertesei voltak az évek során.

A tornateremben is történt változás. Felszereltek két új, korszerű kosárlabda–palánkot, amelyek elektromos irányítással működnek.

Az iskolanap a délutáni órákban ért véget. A napi programok között még diákkonferenciák, tematikus kiállítások és koncertek szerepeltek. Ez utóbbiakra, az iskola udvarán felállított színpadon került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!