Workshop turizmusfejlesztésről

Workshop turizmusfejlesztésről
A Partiumi Keresztény Egyetem Turisztikai Tanszéke együttműködve a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karával és Nagyszalonta Polgármesteri Hivatalával az Internet alapú határon átívelő turizmusfejlesztés című pályázathoz kapcsolódó workshopot szervezett.

A cél az volt, hogy négy terület- a kultúra, a természet, a népművészet, a szórakozás és szabadidő- szakavatott ismerőinek megbeszélése során a Bihar megyében található kínálati elemek egymás, illetve a magyar oldalon levő elemek közötti együttműködési lehetőségek, kapcsolódási pontok feltárásra kerüljenek, integrált programok tervezése induljon.

A rendezvényen a diákok mellett részt vett dr. Bíró András, a Partiumi Keresztény Egyetem tanszékvezetője. Vitaindító előadásokat Tóth Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának projektmenedzsere, Török László szalontai polgármester, Tiponut Tibor, a Nagyváradi EKE ’91 elnöke, Kicsiny László, a Csongrád Megyei Önkormányzat irodavezetője, Szabó Ödön, a Bihar Megyei Tanács Jogi, Regionális fejlesztési és Határon átnyúló együttműködési bizottságának az elnöke és Kabódi Istvánné, a szegedi Katedra Alapítvány turisztikai szakértője tartott.

A workshop kerekasztal beszélgetéssel zárult, melyet Szakáli István Loránd egyetemi oktató, főszervező moderált.