Workshop a váradi PKE-n

Akt.:
Fotó: Kovács Ildikó Laura
Fotó: Kovács Ildikó Laura
Zajlik az élet a PKE-n. Jelenleg épp a BuSho (Budapest Short Film Fesztivál) ÖZÖNVIZ ÉS KÖRHINTA című animációs workshopja folyik a PKE Képzőművészeti Tanszék együttműködésével.

 

A február 10-17. között megrendezett programban budapesti, kolozsvári (Sapientia) és Partiumos fiatalok ismerkedhetnek meg az animáció rejtélyes, de annál izgalmasabb világával olyan szakmai vezetők által, mint Patrovits Tamás animációs filmrendező és Balázs Zoltán tanszékvezető (PKE Képzőművészet).

Egy ilyen összegyúrt felállás mindenkinek kedvező – legyen az még totál kezdő, lelkes fiatal, avagy már animációban merítkezett művészpalánta. Mindenesetre a médialabor tökéletes helyszín szakmai eszmecserékhez; a kreatív gondolkodó egyén és a technológia fuzionált alkotásához egyaránt. A két szakmai vezető teljes mértékben rendelkezik tudással és türelemmel, míg minden ötletet, tervet végighallgat s hasznos tanácsokkal látja el a workshoppingolókat. Emellett animációs program-gyorstalpalókat tartanak, így ki-ki eldöntheti: melyik számára a legmegfelelőbb választás alkotásügyileg.

Természetesen egy-egy nap nem csak vért izzadó munkával folyik, hanem napi háromszori étkezéssel az Arany János Kollégiumban (ugyanezen helyszín szolgál szállással a nem-innen-érkezőknek), s az este pedig – hangulat és életerő függvényében – egy lényegretörő kérdéssel indul: „Na, megyünk a Moszkvába?”

Ezen a workshopon értékes kapcsolatok (és özönvíz jellegű koffein bevitele) mellett barátságokra is szert lehet tenni, valamint az itt elkészült rövidfilmek bármely animációs fesztiválra benevezhetőek.

Tehát a lehetőség adott a fejlődésre, csak élni kell vele. Jövő héten ugyanitt tíz napos ERASMUS IP program következik nyíregyházi, szlovák és partiumi fiatal zenészek és képzőművészek részvételével.

Ozsváth Zsuzsa

Címkék: , ,