Winkler Gyula: a megyei képviselet visszaszerzése a legfontosabb célunk

Három municípiumban indít saját polgármesterjelöltet az RMDSZ Hunyad megyei szervezete – tájékoztatott Winkler Gyula megyei elnök.

A Hunyad  Megyei Állandó Tanács április 19-ei, szombati ülésén véglegesítette jelöltjeinek névsorát, ennek megfelelően 16 településen és a Megyei Tanácshoz tesznek le teljes listát. “A kampány elsősorban a megyei tanácsosokra összpontosul, ugyanis legfontosabb célunk, hogy a Hunyad megyei magyarság visszaszerezze a képviseletet ebben a testületben” – mondta Winkler Gyula.

 

Hunyad megyében a 2002-es népszámlálási adatok szerint a magyarság aránya 4,8 százalék, a becslések szerint azonban az elmúlt 6 évben csökkent a magyarság lélekszáma. A megyei tanácsban 2004-ig volt a magyarságnak képviselete, azonban a legutóbbi választásokon nem érték el az 5 százalékos parlamenti küszöböt. „Ősszel az európarlamenti választásokon lélekszámához képest nagyobb jelenlétet tudott felmutatni a Hunyad megyei magyarság, reméljük, hogy ezt a jó eredményt meg tudjuk ismételni most is. Mellettünk állnak az egyházak és a civilszervezetek, közösen próbáljuk mozgósítani az embereket” – jelentette ki Winkler Gyula.

 

Hunyad megyében 3 városban indít saját jelöltet az RMDSZ. Pogocsán Ferdinánd a dévai szervezet elnöke, helyi tanácsos indul a megyeszékhely polgármesteri székéért. Lupényban Széll Lőrinc, a Megyei Ifjúsági Hatóság elnöke, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének ügyvezető elnöke lesz a polgármesterjelölt. Vajdahunyadon Györfi Jenő helyi tanácsos és városi RMDSZ- elnök a Szövetség polgármesterjelöltje.

 

Winkler Gyula EP-képviselő sajtóirodája