Winkler: a kormány több éves költségvetést kellene készítsen

Winkler: a kormány több éves költségvetést kellene készítsen

Marosvásárhely – A román
politikában folyó hatalmi harcra, a
szélső-jobboldal
visszarendeződésének
lehetőségére és a kormány
tevékenységére tért ki
marosvásárhelyi
sajtótájékoztatóján
Winkler Gyula europarlamenti képviselő.

Kihangsúlyozta, hogy a politikában folyó harc eltávolítja a polgárokat a közélettől ami aa szélsőséges politikai erők megerősödéséhez vezethet és az Európai parlamentben 2öö7-ben feloszlott szélső-jobboldali frakció újraalakulásához is hozzájárulhat Románia.

A kormány munkáját elemezve rámutatott, nem történik semmi a válság kezelése érdekében, hogy miközben Európa országaiban csökkentik az adóterheket adig nálunk az ellenkezője történik. „a Nemzetközi Valutaalap éves lebontásban előre kéri a költségvetés-tervezetet, az Európai Unió hét évre szóló költségvetéssel dolgozik, tehát a román kormánynak is több évre szóló költségvetést kellene készítenie, hogy eredményeket érhessen el. De a kormány határozatlansága miatt egyetlen területen sem lehet előre tervezni”, mondta Winkler.

Nemzetiségi problémának tekinti “az egyetlen tollvonással” leváltott magyar intézményvezetőket, amivel nemcsak az egyéni jogokat hanem az uniós előirásokat is megszegték. Elmondta, az európai intézményeknél is ismertetni fogják a kialakult helyzetet.

I.V.