Wing Tsun–tanfolyam Szatmáron

Wing Tsun–tanfolyam Szatmáron
Egy új harcművészeti stílust sajátíthatnak el Szatmárnémetiben a sportág kedvelői: az egykori cselgáncsozó és kickbokszoló, osztrák állampolgárságú, de Pusztadarócon élő Edy Snegg a Wing Tsun titkaiba avatja be az érdeklődőket.

 

A román nyelven beszélő Edy Snegg elmondta, az 1980–as évektől, a Bruce Lee–filmek hatására űzni a Wing Tsun–t.

Az ősi Kung Fuból eredő Wing Tsun megalapítója a legendás hírű Yip Man nagymester volt, aki többek között az amerikai akciófilmsztár Bruce Lee–t is beavatta a küzdelmi stílus titkaiba. A Wing Tsun mozgáskultúrája az önvédelmi technikák elsajátítása mellett minden generációnak kiváló edzési lehetőséget kínál. Megtudtuk, többek között magyarországi rendőrtanoncoknak tanítanak Wing Tsun kung fut, többnyire kommandósok tanulják a fogásokat.

Az edzéseket minden kedden és csütörtökön, 19.30 órától 21 óráig a szatmárnémeti Gyurkány György Sportteremben rendezi Edy Snegg és segédje, Varga Attila. Utóbbi egykori kickbokszoló, jelenleg Szatmárnémetiben a Vasile Goldiş Egyetem testnevelési szakán másodéves hallgató. Bővebb felvilágosítás kapható a 0753–584277 (Edy Snegg), vagy a 0770-357200–as (Varga Attila) telefonszámokon.