Wellness Expo – Egészségnap

Szatmár megye – A wellness–ipar világvezető cégeinek egyedülálló termékeit és technológiáit ismerhetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők augusztus 3–án, vasárnap, Szatmárnémetiben, a wellness–kiállításon.

Augusztus 3–án, vasárnap, reggel 9 és este 7 között a világ vezető wellness–cégeinek bemutatóját rendezik meg a szatmárnémeti Filharmónia előcsarnokában. Ebből az alkalomból jelen lesznek az egészséges életmódot különböző területekről megközelítő cégek képviselői, a termékeket és szolgáltatásokat pedig ezen a napon ingyenesen próbálhatja ki bárki.

Mi a wellness?

Szinte mindenkinek a fejében kialakult legalább egy homályos kép arról, hogy mit is takar a wellness fogalma. A legtöbben kezelések egy csoportját értik ezen, amelyet a wellness–központokban és –szállodákban végeznek. Ilyen kezelés az akupresszúra, az aromaterápia, a szauna, a masszázs, az aquarobic. De a wellness nem ennyit jelent. A wellness egy életforma, az általános jó közérzet, a teljes testi és lelki kiegyensúlyozottság programja. A program célja, hogy tudományos eredményekre építő egészséges táplálkozással, rendszeres, de nem megerőltető testedzéssel és a pszichés állapot javításával a szervezetet ellenállóbbá tegye a betegségekkel szemben.

Minden kipróbálható

A bemutató lényege, hogy a különböző forrásokból (szórólapok, internet, ismerősök stb.) szerzett információkat megerősítsék azok a szakemberek, akik ezen a területen járatosak, de szükség esetén meg is cáfolhatják azokat. A kiálllítás ideje alatt az érdeklődők megismerkedhetnek a nálunk még kevéssé vagy egyáltalán nem ismert salaktalanító kúrákkal és berendezésekkel, megkóstolhatnak, és megtudhatnak minden hasznos információt táplálékkiegészítőkről, fogyókúrás termékekről. Megkóstolhatják az egészséges kávét, és hasznos indormációkat tudhatnak meg a feng shui–ról a helyszínen kialakított fengshui–sarokban. Teljes egészében természetes forrásokból származó szerekkel lehet szépítkezni, és olyan technológiákat is meg lehet ismerni, amelyek az egészségmegőrzésre és ezzel együtt a betegségek megelőzésére szolgálnak. A wellness nem elsősorban a betegséget gyógyítja, inkább a megelőzésre törekszik, ezért a szervezők szeretettel látnak minden olyan látogatót is, aki pusztán azért szeretne megismerkedni a wellness–termékekkel, hogy a későbbiek folyamán is megőrizhesse testi–lelki egészségét — tudtuk meg Pudner Leventétől, a Wellness Expo egyik szervezőjétől, aki egyben a kiállításon megjelenő néhány cég Szatmár megyei képviselőinek egyike is.

Mire jó?

A teljesség igénye nélkül sorolunk fel néhány betegséget vagy állapotot, amelyek gyógyítására vagy megszüntetésére alkalmasak lehetnek a wellness–expón kiállított és kipróbálható termékek.

Allergiák, candida, emésztőrendszeri, bőr– és ízületi betegségek, gyomorsav, csontritkulás, érszűkület, menstruációs zavarok, depresszió, cukorbetegség, fejfájás, potenciazavar, méregtelenítés, vitalitás visszaszerzése, légúti panaszok, izomsorvadás, gerincproblémák, szívritmuszavarok, dohányzásról való leszokás, vérnyomásgondok, izomproblémák, influenza, pajzsmirigybetegségek, stressz, sportsérülés, fogyás, hízás, sebek, törések, zúzódások gyorsabb gyógyulásának elősegítése, szellemi és fizikai feltöltődés, rehabilitáció.