Wellhello és Honeybeast a Szabadság Feszten!

Wellhello és Honeybeast a Szabadság Feszten!
„Több éve tervezzük már, hogy a fiatalok nagy kedvenceit, a Wellhellot és a Honeybeastet elhozzuk a margittai Szabadság Fesztre” – mondta el Boda Gergely, a rendezvény főszervezője.

A szervezők közel két hónappal a négy napos fesztivál előtt bejelentették, idén hatalmas bulikkal és koncertekkel várnak mindenkit. Az idei év legnagyobb sztárjai a méltán ismert Wellhello együttes, illetve a Honeybeast. A Fluor Tomi és Diaz alkotta páros hamar közismertté vált a fiatalság körében. Pörgős zeneszámaik pillanatok alatt slágerekké váltak és felkerültek minden toplista legtetejére. Az Elnökök néven is ismertté vált együttes májusban újabb lemezzel tör be a zenepiacra.

A Honeybeast aranylemezes, magyar együttes, mely elektronikus pop-rock zenét játszik, s amely ezen a néven 2011-től működik, bár történetét – némileg eltérő formációban és néven – 2005-ig vezeti vissza. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként szereztek országos ismertséget.

Szórakozás és oktatás

Az eddig bemutatott és bejelentett együttesek, illetve a color party mellet számos egyéb programmal várják a szervezők a fesztiválozókat. Az elmúlt években is megrendezett habparty idén újra, nagyobb pörgéssel várja a fiatalokat. A szórakozás mellett természetesen kiemelt szerepet kap az oktatás. A szakmai modulok és előadások mellett idén néptánc és népzenei oktatásra is sor kerül. A Monospteri Bábota néptánccsoporttal együttműködve idén pénteken és szombaton táncházzal várnak minden mulatni vágyót és népzene, néptánc kedvelőt. A táncházak alkalmával a talpalávalót az Atyafiak, a Hajdú-Bihari Néptáncegyüttes szolgáltatják. A táncházba belépni napijegy megvásárlásával lehet majd.

A motorzúgás és benzingőz szerelmeseinek is kedveznek a szervezők. Július 15-én, szombaton egész napos tuning show-ra, kocsi-, illetve motorkiállításra várnak minden látogatót a szervezők. A program ideje alatt a kiállított autók díjakban részesülnek, emellett versenyszámokban is összemérhetik majd tudásukat a sofőrök. A tuning showért felelős szervező, Szabó József, ismertebb nevén Meyo (Nagyvárad, 0771–687–109) elérhetőségein lehet jelentkezni a programokra. A szabályzat, versenyszámok és esemény hamarosan megtekinthető lesz a hivatalos oldalakon. A kiállítás alatt meglepetés programokra kerül sor.

Jegyvásárlás

Online: Biletmaster (http://bit.ly/2mlrfbJ); Érmihályfalva: Brigitta Boda (tel.: 0753–918–959); Margitta: RMDSZ-székház (Republicii utca 2. szám), 9–16 óra között; Székelyhíd: Muţa József Arnold (tel.: 0755–294–982); Nagyvárad: Boldizsár Ágota (tel.: 0755–149–910), illetve a Bihar megyei RMDSZ nagyváradi székháza (Independenţei utca 11. sz.) 9–16 óra között; Lorántffy Zsuzsanna Refomátus Gimnázium: Szegedi Dávid (tel.: 0767–146–197); Ady Endre Gimnázium: Kőrösi Kristóf (tel.: 0758–366–381).