Wass Albert teljesítménytúra 2008

Maros megye – A Perpetuum Mobile Természetjáró Egyesület az idén július 26-27 között szervezi meg a Wass Albert teljesítménytúrát.

Az író emlékére immár ötödik alkalommal megszervezet teljesítménytúra a Kelemen és Görgényi havasokban, négy útvonalon zajlik és mind a négy útvonal jó fizikai, szellemi és tájékozódási képességeket igényel. Az író 100-ik születésnapja alkalmából a szervezők néhány újítást eszközöltek. Lesz 100 kilométeres szakasz is de, figyelembe véve a terep nehézségeit, ezt két nap alatt kell megtenni. Azt is pontozzák, aki a 100 kilométerből csak az egyik részt szeretné végig járni. E mellett szombaton valamint vasárnap is lesz külön 30 kilométeres útvonal. Az előkészületek folyamán újra lesz jelölve 45 kilométer turistaösvény de az idén már csak egy helyen lesz szalagozva.

A beiratkozási díj 7 euró, 3 euró a kempingezés sátranként a személyek számától függetlenül. Előzetes bejelentkezés alapját továbbra is nyitva áll a református parókia vendégháza azok számára, akik jobb szállás körülményeket óhajtanak. További információk a permob1999@yahoo.com e-mail címen kérhetők.