Vízicirkusz a nagyváradi vársáncban

Vízicirkusz a nagyváradi vársáncban
Nagyvárad – Egyrészt hagyományos cirkuszi elemeket felhasználó és nosztalgiát keltő, másrészt viszont látványtechnikái és fényeffektusai, illetve marketing fogásai lévén a kor elvárásainak teljes mértékben megfelelő, 21. századi társulat az Acquatico Belluci.

A vársáncban felállított sátorban belépő nézőt Flick és Flack, a két bohóc örömujjongások közepette, kézfogással és öleléssel üdvözli, és máris az az érzése támad az embernek, hogy régi ismerősök, mondhatni barátok közé érkezett. Az első műsorszámban színpadra lépő, feketébe és pirosba öltözött, előbb rácsok mögé zárt, majd pörgő zenére hullahopozó csinos ördöglány nem csupán a gyermekek, hanem az apukák érdeklődését is felkelti, így megfelelő hangulat közepette léphet színre a tűzzsonglőr.

A földönkívüli leginkább az egyik gumiabrocsonkokat gyártó cég emblematikus figurájára emlékeztet, majd az előadás hirtelen interaktívvá válik: “filmforgatás” zajlik, melyben a közönség tagjai játsszák a főszerepet. A Cezar névre hallgató ecuadori gumiembernek egyebek mellett egy kis méretű dobozba is sikerül bepréselnie magát, az előadás első fele a “víz táncával”, egy gólyalábon járó fehér angyal bejövetelével és az elmaradhatalan légtornász produkcióval zárul.

Az állatoké a főszerep

A szünetben egy 80 kilogrammos teknősbéka, valamint egy krokodillfióka társaságában lehet fényképeket csináltatni, majd a műsor második felében az állatok jutnak főszerephez. Emilio, a kalóz Leót, a fokát eteti, a Víziember egy kisebb cápa társaságában tölt el néhány percet egy akváriumban, Mr. Indiana Jones pedig különböző fajtájú kígyókkal (boa, pithon, anakonda, kobra), iguanákkal és krokodillokkal érkezik. Színpadra lépnek még pingvinek, pelikánok, valamint egy víziló és egy teknősbéka is, az előadás végén pedig akár kezet is lehet rázni a cirkuszistákkal, akik a sátor előtt felsorokozva fogadják a gratulációkat.

Ciucur L. Antonuis