Vízhálózat és útmodernizáció Szilágypéren?

Vízhálózat és útmodernizáció Szilágypéren?
A pénzforrás ellapadása miatt, áll a szilágypéri vízhálózat kiépítése. Most várnak. Az eddig kapott közel 250 ezer lejből – tavaly 150 ezer, idén 100 ezer leosztásban – már hat kilométer megvan, a szilágypéri vízhálózat 9,6 kilométeres össztávból.

Tempfli Mihály polgármester tájékoztatása szerint, a reményeiknek megfelelően időben sikerül befejezni az ez év elejére tervezett munkálatokat, mostmár csak pénre várnak. Az 577-es kormányrendelet alapján folyó infrastrukturális beruházás összértéke 660 ezer lej, melynek fennmaradó hátralékát valószínűleg továbbra is részletekben kapják majd. Addig is, elvégzik a szükséges területrendezést, s eltakarítják a munkálatokból felhalmozódott földhányásokat, illetve szeretnék megemelni az érintett utcák magasságának szintjén, hogy esőzés idején ne keletkezzen sár, s az utcák járhatóak legyenek.

Útmodernizáció

Emellett gőzerővel folyik a Szilágypér – Peleszarvad közötti 6 kilométeres útszakasz, valamint a Szilágypér belső területén található egy kilométeres útszakasz modernizációjának előkészítési munkálatai, tette hozzá a polgármester. A tervek – melyek az önkormányzat költségvetéséből kerülnek finanszírozásra – hamarosan elkészülnek, de a kivitelezést csak kormánytámogatással tudják elképzelni, mivel a helyi költségvetés nem tudd megbírkózni egy ekkora kiadással.