Vívás: szatmári bronzérem

Vívás: szatmári bronzérem
A párbajtőrözők Román Kupa–viadalainak utolsó napján egy bronzérmet is begyűjtött a Szatmárnémeti SK. „A sírból fordítottunk, és szereztük meg a harmadik helyet” – mondta Csiszár Ferenc, a Szatmárnémeti SK párbajtőr–edzője a felnőtt Román Kupa viadalok női csapatversenyei után.

A Deac Simona, Major Klaudia, Májer Csilla, Amalia Tătăran, Marinela Lă[cătuş alkotta SK I csapata ugyanis a kisdöntőbe 6–15–ös, majd 31–33–as állásról fordítva, 43–38–ra győzött a CSM Craiova II–es kvartetje ellen.

Így a pódium harmadik fokára állhattak fel a szatmári lányok. A döntő asszót egyébként Deac játszotta, aki Daniela Puiu ellen lépet pástra, és remek játszmában győzött 12–5 arányban.

A döntőt a várakozásoknak megfelelően a Steaua játszotta a CSM Craiova I–es csapata ellen. Előbbiek győztek 45–39 arányban. Az SK II–es csapata az utolsó, kilencedik helyen végzett.

A díjakat egyébként a szatmárnémeti világbajnok vívó, jelenleg Németországban élő Szepeschy József adta át.

A tőrvívók következnek

A női csapatviadalokkal egyébként véget ért a párbajtőrözők versenye, holnap és vasárnap a férfi tőrvívók lépnek pástra. File Attila, az SK edzője elmondta, az egyéni viadalokan megismételnék a tavalyi sikert, amikor Trenea Caius állhatott a dobogó harmadik fokára.

A vasárnapi csapatviadlokban mindenképpen érmet várnak a szatmáriaktól. „A Steaua csapata sokkal tapasztaltabb, ezért véleményem szerint ők a legesélyesebbek az aranyéremre. Remélem mi elcsípjük majd a második, de legalább a harmadik helyet” – tette hozzá File.