VSK Digi: Debrecenben készülnek a Honvéd ellen

VSK Digi: Debrecenben készülnek a Honvéd ellen
A hat válogatott kerettaggal „büszkélkedő” Groupama Honvéd elleni vízilabda LEN-kpua visszavágóra (február 2., Ioan Alexandrescu Uszoda) készülő Nagyváradi VSK Digi játékosai közös edzésen vsznek részt Debrecenben a helyi, magyar élvonalban érdekelt együttessel.

A Nagyváradi VSK Digi férfivízilabdázói tegnaptól Debrecenben, a nagyváradi születésű Gheorghe Duncaval felálló helyi – magyar élvonalban érdekelt – együttessel készülnek a jövő hét szerdai, Nagyváradon sorra kerüllő LEN-Kupa visszavágóra. Mint emlékezetes, az első összecsapáson Budapesten a Groupama Honvéd12–9 (2–3, 3–2, 3–2, 4–2) arányban bizonyult jobbnak, így a váradi fiúknak minimum három góllal kell nyerniük a Ioan Alexandrescu Uszodában, hogy legalább hosszabbításra tudják menteni a kettős összecsapást. Nem lesz könnyű dolog, hiszen mostmár a hat(!) válogatottat felvonultató igen erős magyar alakulattal, s nem a gyengébbek közé tartozó olasz firenzei együttessel van dolguk. Mint emlékezetes, a Florentia elleni nyolcaddöntő visszavágón már sikerült a VSK-s fiúknak a bravúr, akkor négy gólt kellett lefaragniúk, s végül öttel nyertek. Remélhetőleg a hazai medence és természetesen a közönség ezúttal is segíteni fog Kádáréknak, hogy végrehajtsák az utóbbi két évtized legnagyobb bravúrját: nemzetközi kupában bejutni a legjobb négy közé!

Elhalasztott bajnoki

A magyar vízilabda válogatott a héten Szentendrén edzőtáborozik, s ahogy azt fennebb is jeleztük, Kemény Dénes szövetségi kapitány hat honvédos játékost hívott meg a bővített keretbe: Gór-Nagy mellett Gergely, Szivós, Bátori, Hárai és Salamon is kerettag, s az MTI informciói alapján mindannyian jó benyomást tettek a szövetségi kapitányra. Csak remélhetjük, hogy a tréningeken „kellemesen” elfáradnak a magyar játékosok, s a jövő szerdán egy „elgyötört” Honvéd érkezik a váradi visszavágóra. Igaz, a VSK játékosainak nagy többsége sem pihenéssel töltötte az elmúlt napokat, hiszen Andrei Creţu, Alex Popoviciu, Mihnea Chioveanu és Tiberiu Negrean a román válogatott színeiben kedden még Világliga mérkőzést vívott Törökország ellen…

A VSK Digi tagjai tehát Debrecenben edzenek, bár szó volt arról is, hogy a Hornets Kosice ellen Váradon készülhetnek fel a LEN-kupa visszavágóra, ám a nagy részt a szlovák klubcsapatra épülő válogatott edzőtáborozáson vesz részt. Természetesen a VSK e hét végi, Nagyváradi Crişul elleni Szuperliga találkozói elmaradnak, s azokat a jövő héten csütörtökön 10, illetve 17 órától pótolják a Ioan Alexandrescu Uszodában. A 11. forduló további műsora: Bukaresti Dinamo–Bukaresti Sportul Studenţesc, Kolozsvári Politehnica–Bukaresti Steaua, Aradi AMEFA–Bukaresti Rapid.

Világliga-eredmények

Szerbia, Montenegró és Horvátország vezeti a Világliga európai selejtezőcsoportjait: a kedd esti mérkőzéseken nem született váratlan eredmény, legfeljebb az esélyesek győzelmének aránya meglepő kicsit. A 3. forduló eredményei, A csoport: Németország–Macedónia 7–6, Spanyolország–Szerbia 4–12. Az állás: 1. Szerbia 9, 2. Németország 5, 3. Spanyolország 4 ponttal, 4. Macedónia pont nélkül. B csoport: Románia–Törökország 10–4, Oroszország–Montenegró 9–12. Az állás: 1. Montenegró 9, 2. ROMÁNIA 6, 3. Oroszország 3 ponttal, 4. Törökország pont nélkül. C csoport: Görögország–Hollandia 11–4, Olaszország–Horvátország 6–10. Az állás: 1. Horvátország 9, 2. Olaszország 6, 3. Görögország 3 ponttal, 4. Hollandia pont nélkül. Csak a csoportelsők jutnak tovább, de Olaszország nyugodtan játszhat, mert a rendező jogán mindenképpen ott lesz a nyári szuperdöntőben (június 21-26.).

Címkék: , ,