Vonzóvá kell tenni a sportot a fiataloknak

“Ha nem találunk valamilyen megoldást arra, hogy sportolásra ösztönözzük a fiatalokat, fennáll a kockázat, hogy elhájasodott néppé válunk”.

A fentebbieket Cristian Adomnitei tanügyminiszter mondta a napokban egy tanügyi káderekkel szervezett találkozón. Szerinte indokolatlanul sok tanuló menteti fel magát a testnevelési órák alól megalapozatlanul. “Olyan kézzelfogható megoldást kell találni, mely elveszi a tanuló kedvét a testnevelési órákról való lógástól. Tudják véletlenül, hogy országos szinten hány orvosi felmentés létezik a tesnevelési és sportórák alól?”-kérdezte a miniszter. Szinte minden osztályra jut kettő három, helyenként még öt is, mondta. Képzeljék el mennyire rug ez országos szinten. Ha nem teszünk valamit, kockáztatjuk, hogy egy elhízott nemzetté válunk.”-mondta a tanügyminiszter. Cristian Adomnitei szerinyt olyan minőségi alternatívákat kellene ajánlani ennek a generációnak, melyek felkeltenék az érdeklődésüket a sport iránt. Folytatni kell az úszómedencék és sportermek építését.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .