Vonulás a Moszkváért

Vonulás a Moszkváért
Villámcsődület (flashmob)-akció révén tiltakoztak hétfő délután Nagyváradon románok és magyarok a Moszkva kávézó bezárása ellen. Mint arról beszámoltunk, egyetlen feljelentő többszöri bejelentése nyomán 30 napra elrendelte a polgármester a kulturális központként is működő létesítmény bezárását.

A villámcsődületen mintegy kétszázan követelték vissza a kultúrát, szórakozást a Moszkva keretein belül. A menet a lelakatolt kávézó épületétől a polgármesteri hivatalig haladt, békésen, civilizáltan, skandálások nélkül. Az indulástól az érkezésen át a tömeg szétoszlásáig számos rendőr követte a felvonulókat.

Az ilyen jellegű bezárásokra egyébként kevés példa van Váradon. A létesítmény vezetői közleményt adtak ki, amelyben a jóhiszemű rendezést szorgalmazzák, a túlkapásgyanús szankciók és a rosszindulatú feljelentgetések helyett. Ennek ismertetésére visszatérünk.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter