Vonattal ütközött egy gépkocsi, öt fiatal vesztette életét

Akt.:
Fotó: rasunetul.ro
Fotó: rasunetul.ro
Beszterce-Naszód megye – Öt fiatal vesztette életét, miután csütörtökön vonattal ütközött egy személygépkocsi. Négyen – egy 14, egy 18 éves lány, 19 éves bátyjuk és 20 éves unokatestvérük – a baleset helyszínén, egy 12 éves lány pedig a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban hunyt el.

A személygépkocsit a 18 éves lány vezette, aki egy hónappal ezelőtt szerzett autóvezetői jogosítványt és jövő héten töltötte volna be 19. életévét. A baleset a besenyői (Viişoara) vasúti kereszteződésnél történt, ahol a jelek szerint a lány figyelmen kívül hagyta a stop-táblát és a Szent András-keresztet, ráhajtott a sínekre, ahol a Beszterce és Bánffytanya (Sărmăşel) között közlekedő vonattal ütközött. A vonat 150 – 200 métert sodorta maga előtt az autót, amelyben a négy testvér és unokatestvérük ült.

Négyen a helyszínen életüket vesztették, a 12 éves lányt a SMURD helikoptere szállította a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba, de nem tudták megmenteni életét.

A vasúti közlekedés két órán keresztül megbénult az érintett szakaszon, a vonatok 40 és 100 perc közötti késéssel közlekedtek a balesetet követően.

www.agerpres.ro