VOLT Fesztivál: magyar nagyok

A legnagyobb vidéki fesztiválunkat évek óta egyben a legszínesebb programkínálat is jellemzi. A sokműfajú VOLT műsorából – világsztár zenekarok és DJ-k után – ezúttal több tucat hazai fellépőről adtak hírt a szervezők.

Az idei VOLT Fesztivál nyitónapján a hazai rocktörténelem legfontosabb zenekarai adnak koncertet. Június 30-án a nagyszínpadon lép fel többek között az OMEGA, 30 éves jubileumi nagykoncerttel érkezik az EDDA, jelen lesz többek között a fesztivál szimbólumának számító TANKCSAPDA, a Kossuth-díjas Lovasi András pedig a KISPÁL ÉS A BORZ-zal és a KISCSILLAG-gal is fellép Sopronban.

Közel 50 éves története során jelentős nemzetközi sikereket is maga mögött tudhat a magyar rocktörténelem egyik legfontosabb csapata, az OMEGA. Teltházas stadion-koncertek sora fűzödik a nevükhöz. A “Petróleumlámpa”, a “Gyöngyhajú lány”, a “Trombitás Frédi”, vagy éppen a “Ha én szél lehetnék” korosztálytól függetlenül egész’ biztos mindenki számára ismerős slágerek, évtizedek óta megállás nélkül játsszák számaikat a rádiók, de ritka az olyan házibuli, vagy utcabál, ahol Kóborék valamely dala ne szólalna meg. Június 30-án a VOLT Fesztiválon a Magyar Rocklegendák Napja alkalmából újra színpadon az OMEGA! Sok-sok sikeres és emlékezetes koncertet adott már a VOLT Fesztiválon, most először azonban a nagyszínpadról zeng a “Mi vagyunk a Rock”, Pataki Attila és a 30. születésnapját ünneplő EDDA tolmácsolásában! “A nevem Rock” – énekli Lukács Laci, akinek aztán pláne nem ismeretlen helyszín a soproni Lővérek, azon a napon pedig, amikor a magyar rocktörténelem legnagyobbjait ünnepli a közönség, mi sem természetesebb, minthogy egy egetrengető zúzással Sopronba érkezik a TANKCSAPDA. Ugyancsak a nyitónap vendége lesz még többek között a DEÁK BILL BLUES BAND, a LORD és a MAGNA CUM LAUDE is.

A hátralévő napokra is jut jó néhány nagy név a rock hazai nagyjai közül – a legfrissebbek és a nagy öregek egyaránt résztvevők a VOLT-on. Hazai pályán játszik a MOBY DICK, jön az életműdíjas HOBO, az OSSIAN, a BEATRICE, a KOWALSKY MEG A VEGA, a DEPRESSZIÓ, a ROAD, a SUBSCRIBE, a WATCH MY DYING, az ISTEN HÁTA MÖGÖTT, a BLIND MYSELF, az IDORU, a FISH!, a TURBO és újra színpadra lép a SEX ACTION!

A 150 zenekart és DJ-t felvonultató 18. VOLT Fesztivál vendége lesz a már korábban bejelentett produkciók – a QUIMBY, ÁKOS, a 30Y, a CSÍK ZENEKAR, a BELGA és az IRIE MAFFIA – mellett a PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, a COPYCON, a VAD FRUTTIK, a BRAINS, az ERIK SUMO BAND, PÉTERFFY BORI és zenekara, a NEO, a ZAGAR, a BARABÁS LŐRINC EKLEKCTRIC és a COPYCON. A nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Lovasi András a kezdetek óta jelen van a VOLT-on, ezúttal a KISPÁL ÉS A BORZ és a KISCSILLAG is fellép Sopronban.

És ez még mindig nem a teljes kínálat. Korántsem az! Folytassa VOLT!

Részletek a www.VOLT.hu oldalon

Címkék: , ,