Volt dolguk a közlekedésrendészeknek

Bihar megye – Több baleset is történt szerdán a megye közútjain, s ismét akadtak, akik annak ellenére, hogy alkoholt fogyasztottak, bátran a volán mögé merészkedtek. Még jogosítván nélkül is.

Árokba hajtott. A csütörtökre virradó éjszakán, 2 óra tájban a 178-as községi úton, Kőalján a határi 36 éves B. V. részegen vezette személygépkocsiját, s egy adott pillanatban pillanatnyi figyelmetlenségének is köszönhetően a menetiránya szerinti jobb oldalon árokba fordult. A helyszínre riasztott rendőrök a leheletében 0,72 mg/l-es alkoholszintet mértek.

Ittasan, jogsi nélkül. Szerda délután fél öt tájban a cséffai rendőrök rutinellenőrzésre állították meg a 24 éves P. I. által kormányzott francia rendszámú személygépkocsit, s kiderült, hogy a sofőrnek nincs is autóvezetői engedélye, ráadásul a leheletében 0,44 mg/l-es alkoholszintet mutatott ki a mérőműszer. Az ügyben eljárás indult.

Ütközés. Egy felügyelet nélkül hagyott, a menetiránya szerinti jobb oldali árokból előbukkant lónak ment neki robogójával szerda reggel valamivel hét óra előtt az 1-es országút élesdi szakaszán a helyi 28 éves V. P. I. A fiatalember könnyebb sérüléseket szenvedett. A hatóság keresi a ló gazdáját, hogy megbüntesse a vonatkozó szabályozók értelmében.

Megszédült. Szerdán kora délután a 169-es községi úton, Kövesdnél egy 14 éves fiú biciklivel nekiment a vele egy irányba tartó autó utánfutójának, miután elvesztette az egyensúlyát. Könnyebb sérüléseket szenvedett.