Völgyesi Gabi – Akusztikus koncertre készül a Unique

Völgyesi Gabi – Akusztikus koncertre készül a Unique
Bár tavaly ünnepelte a Unique 20 éves jubileumát, még most is éppolyan fiatalos lendülettel képviselik műfajukat, mint a kezdetekben, sőt folyamatos megújulásukkal, újszerű ötleteikkel egy percre sem hagyják lankadni rajongóik figyelmét.

  • Bár tavaly ünnepelte a Unique 20 éves jubileumát, még most is éppolyan fiatalos lendülettel képviselik műfajukat, mint a kezdetekben, sőt folyamatos megújulásukkal, újszerű ötleteikkel egy percre sem hagyják lankadni rajongóik figyelmét.

Április 5-én egy különleges koncertre készülnek a Fröccsterasz színpadán, ahol ezúttal akusztikus formában lesznek majd hallhatók a jól ismert Unique dalok. Az elgondolásokba, tervekbe Völgyesi Gabi avatott be.

– Mi lesz a különlegessége az április 5-i eseménynek?

– Három zseniális zenész lesz a partnerem a színpadon, Dajka Krisztián gitáros, Bujtor Balázs hegedűművész és Czibere József, aki nem mellesleg a sógorom. Izgatottan várom, milyen csodákat tartogat az együttzenélés, és ki tudja, lehet, hogy lesz majd folytatás is. Több akusztikus koncertünk is volt már, de ebben a felállásban először találkozhat velünk a közönség. És az is izgalmas, hogy míg az eredeti Unique hangzásvilág egy monumentális, szinti-pop zenéből származó zenei környezet, itt teljesen lecsupaszítva szólalnak majd meg a dalok. A lelkekig hatolnak.

– Nemrégiben jelent meg a jubileumi nagykoncertlemezetek és a koncerten készült videók is napvilágot láttak. A nagylemez elérhető az össszes streaming szolgáltatónál (Spotify, Apple music, Deezer), valamint az online zeneáruházakban (iTunes, dalok.hu). Mennyire vagy elégedett az eredménnyel?

– Maximálisan elégedett vagyok. Nagyon sok munka előzte meg a jubileumi koncertet, és meg is lett az eredménye, egy összművészeti eseményt hoztunk létre, tánc- és komolyzenei művészek közreműködésével. Arra törekedtünk, hogy a közönség ülve is jól szórakozzon, de ebben kudarcot vallottunk, mert az utolsó néhány szám alatt már állva tombolt mindenki. Eszméletlenül jó buli volt! Ezt a hangulatot próbáltuk visszaadni a nyolc kamera segítségével rögzített videó­felvételen, és úgy érzem, ez sikerült is.

– A zenélésen kívül más területeken is kalandozol. Egy blogod indul a napokban. Hogy jött ennek az ötlete, és milyen témákban írsz?

– Az Art Medic kért fel arra, hogy osszam meg a gondolataimat, a véleményemet különböző szépségápolással, bőregészséggel kapcsolatos témákban. Régi ismeretség fűz hozzájuk, számos alkalommal végzett rajtam Dr. Solymosi Ágnes kisebb-nagyobb szépészeti kezeléseket, ami minden nőnek csak az előnyére válhat.

– Hogy érzed, szépészeti beavatkozás terén meddig mennél el?

– Fontos számomra, hogy a beavatkozás inkább természetes legyen, mintsem radikális. Előadóként tulajdonképpen kirakatban élek, lényeges, hogy az arcom hogy néz ki, az az elsőszámú reklámfelületem. Egyszer volt már egy botox kezelésem, ami nem feltétlenül vág egybe az egészséges életmóddal, amiben hiszek, és amit képviselek, hiszen ezzel az eljárással tulajdonképpen méreganyagot juttatnak a bőr alá, de ezzel együtt sem bántam meg. Hogy miért? Azért, mert abban a korban élünk, amikor a szépség, a fiatalság látszata hatalom. Én ezen a ponton kompromisszumot kötöttem az elveimmel.

Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy csak a szépészeti beavatkozások fontosak, hiszen a lelkemnek is mosolyognia kell, ami kiül az arcomra. A gyerekekkel, a párommal, és persze önmagammal is egyensúlyban kell hogy legyek.

Mint a legtöbb ember, én is szeretek tetszeni magamnak, amikor a tükörbe nézek.

– Mindig elégedett voltál a külsőddel?

– Ellenkezőleg. Igazán soha nem voltam vele elégedett. De ez inkább régebben volt kardinális kérdés számomra, manapság elsősorban anya vagyok, a gyermekeim igényei a legfontosabbak, minden más csak ezután következhet.

– Alapból mennyire áll közel hozzád az írás, mint önkifejezési forma?

– Korábban is foglalkoztam már ilyesmivel, és a pozitív visszajelzések arra bátorítottak, hogy folytassam. Nagyon szeretek írni, olvasni, mindig is közel állt hozzám a szépirodalom. Izgalmasnak találom, hogy egy szöveg megformálásakor rendszerbe szedjem a gondolataimat.

– Az utóbbi időben gyakran jelensz meg Navona fashion ruhakölteményekben, több poszt is árulkodik erről a Facebook-oldaladon. Miért szereted az összeállításaikat? Hogy találtál rájuk?

– Én kerestem meg Megla Rózsáékat azzal, hogy nagyon tetszenek a ruháik. Végtelenül nyitottan és kedvesen fogadtak. Nem csak azért szeretem a szettjeiket, mert szépek, hanem azért is, mert ezeket viselve igazán nőiesnek érzem magam. És nem csupán fellépésekre alkalmas ruhakölteményeket kínálnak, hanem a hétköznapokban is kényelmes, egyedi ruhákat is, amelyekben anyukaként is érvényesülni tud a nőiességem.

– Eseménydús volt a tavalyi éved, hiszen 20 éves jubileumát ünnepelte a zenekar, és ez alkalomból az átlagosnál is több fellépéssel ajándékoztátok meg a rajongóitokat, mellette pedig az év utolsó hónapjaiban a TV2 Sztárban sztár műsorában is találkozni lehetett veled, ami egy embert próbáló feladat. Hogyan indult a 2019-es éved, hasonlóan pörgősnek ígérkezik, mint a tavalyi volt?

– A koncertnaptárunk már gyakorlatilag betelt erre az évre, de fontosnak tartom, hogy mindemellett kikapcsolódásra, töltekezésre is szánjunk időt. Ennek jegyében idén már két alkalommal voltunk síelni a családdal, a tavaszi szünetet pedig Barcelonában fogjuk tölteni. A síelés számomra a végtelen szabadságról szól, imádom a friss, hideg levegőt, a talpam alatt ropogó havat és a hófehér lankákat, ameddig csak a szem ellát. Barcelonában pedig a spanyol nyelvtudásomat szeretném majd elővenni és használni. Kíváncsian várom, hogy állok majd helyt. Nagyon szeretünk ilyenkor már jó előre együtt hangolódni a ránk váró élményekre, a családban sokat olvasunk, beszélgetünk a helyi látványosságokról, amiket majd meg szeretnénk nézni kint tartózkodásunk idején.

– Milyen feladatok várnak rád idén? Min dolgozol, mi köti le az energiáidat jelenleg?

– 2019 végén lesz egy szimfonikus koncertünk, amire zongora szólóval készülök. Általános és középiskola alatt jártam zongoraórákra, de az érettségi tájékán abba kellett hagynom. Azóta sokszor megfordult a fejemben, hogy folytatni kéne, néhány éve meg is kíséreltem, de akkor nem tudtam annyi időt és energiát fordítani rá, mint amennyire szükség lett volna. Most azonban eltökélt vagyok, szeretném magam fejleszteni ezen a téren. És a zongorázás tökéletes terápia is, legalábbis én teljesen átszellemülök, és minden gondomat elfelejtem, amikor zongorán játszom.

Budai Klára

Fotó: Schumi Csaba