Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.05.30. 17:04

Egészségőrző élelmiszereink bemutatója a főiskolán

<p>Nyíregyháza - Termelők, kutatók, s marketing szakemberek egymáshoz történő közelebb hozása, de főként a közös párbeszédének elindítása volt az egyik fontos célja az MKIK Kht. által a mezőgazdasági karon ma is látható rendezvényének.</p>

Régiónk élelmiszergazdaságában működő tudásközpontok, kutatóhelyek K+F+I eredményeinek a megismertetése. A térségünkben gyártott jó minőségű zöldség-, gyümölcs alapanyagú termékeknek a nagyközönség körében való népszerűsítése. Végül pedig a termelők, a kutatók, s a marketing szakemberek egymáshoz közelebb hozása volt a célja annak a tegnapi Élelmiszeripari Innovációs Konferenciának, amelyet a Nyíregyházi Főiskolán nyitott meg a szervező megyei kereskedelmi és iparkamara kht. ügyvezetője Nagyné Varga Katalin.
A kiváló előadókat felvonultató szakmai tanácskozás a főiskola mezőgazdasági karán ma még megtekinthető, zömmel a célzottan egészséges hatású táplálék kategóriába tartozó élelmiszerújdonságokat felvonultató kétnapos kiállításnak volt kísérőrendezvénye.

A regionális agrár-innovációs központ (RAK) kutatási-fejlesztési igazgatója Popovics László mint lehetőségre hívta fel termékelőállítóink figyelmét a regionális innovációs pályázatra.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!