Vlagyivosztokból is érkeznek rajongók az Omega első moszkvai koncertjére

Vlagyivosztokból is érkeznek rajongók az Omega első moszkvai koncertjére
Még Vlagyivosztokból is jelezték, hogy ott lesznek az Omega együttes első oroszországi koncertjén, amely május 30-án lesz Moszkvában.

 

A koncertet az orosz főváros egyik legimpozánsabb és legnagyobb rendezvényközpontja, a Crocus City Hall koncerttermében tartják.

“Négy éve vetődött fel az ötlet, hogy meghívják az Omegát, de valami mindig közbejött. Most, hogy betöltötték az ötven évet, ideje, hogy eljöjjenek ide is” – mondta az MTI-nek tréfásan Jurij Gazibagandov, az orosz Szintez Koncert nevű cég munkatársa. Hozzátette, remélik, hogy nem ez lesz az utolsó szereplése a legendás rockzenekarnak – ők mindenesetre a moszkvai koncerttel az Omega további oroszországi fellépéseihez készítik elő az utat.

A koncertszervező kedvencei az 1978-79 táján készült Omega-szerzemények, azok, amelyekből a Gammapolis lemez is született. Mint mondta, abban az időszakban hazájában legalább olyan népszerű volt a magyar együttes, mint a Pink Floyd. Ha az 1970-es évek végén eljöttek volna Moszkvába, a rajongók megtöltöttek volna egy stadiont. Hozzátette, igaz, hogy az eltelt több mint harminc év alatt új nemzedékek nőttek fel, így újra vissza kellett hozni a köztudatba az Omegát.

Ebben, legalábbis az újságok között, élen jár a ma már bulvárlapnak számító Komszomolszkaja Pravda című újság, amely keddi cikkében arról ír, hogy az Omega úgynevezett “aranycsapata” lép föl a Crocus City Hallban. Kóbor János pedig egyfajta hőstettet követ el, hiszen először életében repülőre ül, hogy eljusson az orosz fővárosba.

Baranyi András, a Balassi Intézet Moszkvai Magyar Kulturális Központjának igazgatója arról számolt be, hogy a sajtókampány mellett az orosz főváros belvárosában például 200 nagy kivilágított plakáttal reklámozzák a legendás magyar rockzenekart. Nagyon örülnek, hogy ötven év után Moszkvában is hallható, látható lesz a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Omega és ehhez a maga szerény eszközeivel a központ is hozzájárulhatott.

Címkék: ,