Vízvisszaforgató rendszer

Vízvisszaforgató rendszer
© Melegvíz-visszaforgató rendszert építenek be Nagyváradon néhány hőközpontokhoz, döntött legutóbbi ülésén a helyi tanács. Fotó: Pap István
Melegvíz-visszaforgató rendszert építenek be Nagyváradon a 111., a 113. és a 116. számú hőközpontokhoz, döntött legutóbbi ülésén a nagyváradi helyi tanács.

Ennek a rendszernek az előnye az, hogy a melegvizes csap megnyitásakor sokkal hamarabb jön majd meleg víz a csapból, ugyanis jelenleg sok váradi háztartásban megfigyelhető az a sajnálatos jelenség, hogy a meleg vizes csap megnyitása után még hosszú percekig hideg víz folyik a csapból. A munkálatok befejezésekor összesen 4300 lakásban lesz érzékelhető a melegvíz-visszaforgatás pozitív hatása. A 111. számú hőközpont ellátása vízvisszaforgató rendszerrel mintegy 4,9 millió lejbe fog kerülni, ugyanez a munkálat a 113. számú hőközpontnál 3,09 millió lejbe, míg a 116. számú hőközpontnál 3,04 millió lejbe fog kerülni. A megvalósítási időszak mindhárom esetben hét hónap, maga a kivitelezés pedig három hónapot fog igénybe venni mindhárom hőközpontnál. A nagyváradi önkormányzat tervei szerint összesen 51 hőközpontnál szerelnek majd be melegvíz-visszaforgató rendszert.