ERDON Helyi hírek

2008.11.14. 16:07

Karácsonyi fények Nagykárolyban

<p>Szatmár megye - Pénteken került sor a nagykárolyi helyi tanács novemberi ülésére. Ez alkalommal gyorsabban végeztek az ülés lebonyolításával, mint októberben.</p>

Tizenkét napirendi pont megvitatása várt a nagykárolyi tanácsosokra a pénteki ülésen. Ezek között több pontban nem értettek teljes mértékben egyet egymással a tanácsosok. Egyik ilyen napirendi pont, az idei karácsonyi városi díszkivilágítással kapcsolatos volt.

A tanács elé benyújtott javaslatban 50000 lejt szorgalmaztak erre a célra. A liberális tanácsosok szerint azonban ez az összeg túl magas volt, erre a célra.

A szakbizottsági üléseken kivesézték már ezt a kérdést, most annyi volt a javaslat az egyes bizottságok részéről, hogy amennyiben lehetséges ezt az összeghatárt ne lépjék túl.

A tanácsosok nekiszegezték a kérdést Kovács Jenő polgármesternek, miszerint mégis mi kerül ennyibe a díszítésen, annál is inkább, mert a tavalyi évben használt dekoráció még rendelkezésükre áll, tehát nem kell újakat beszerezni.

Legközelebb készülnek

A polgármester elmondta, nem gondolta volna, hogy a tanácsosok ilyen részletesen kíváncsiak lesznek az összeg lebontására, ezért ilyen jellegű dokumentációval nem készült. Annyit azonban elmondott, hogy a tavalyi díszek tárolása, a rossz állapotúak kijavítása több ezer lejes összegre rúghat. A fennmaradó összegből pedig a felszerelésük költségeit fedezik.

Papp Zsolt független tanácsos felszólalásában azt kérte, hogy legközelebb készüljön egy részletes kimutatás arról mire, mennyit költenek, mert így elkerülhetik az esetleges félreértéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!