Vizuális Nevelés Alkotótábor gyerekeknek

Vizuális Nevelés Alkotótábor gyerekeknek
Negyedik alkalommal rendezik meg október 28. – november 1. között Nagyváradon a Vizuális Nevelés Alkotótábort elemistáknak. A szünidős tevékenységről a tábort szervező KreatíVAN Műhely tagjával, Sütő Fannival beszélgettünk.

A Partiumi Keresztény Egyetem jelenlegi és egykori vizuális kommunikáció szakos hallgatóiból megalakult KreatíVAN Műhely immár negyedik éve kínál érdekes programot az őszi szünidőt töltő I–IV. osztályos gyerekeknek. A jövő hónap végén a Partiumi Keresztény Egyetem új épületében (Sulyok István utca 14–16.) megszervezendő alkotótáborban a műhely tagjai 9 és 16 óra között tartanak foglalkozást: lesz fotózás, animáció- és kollázskészítés, és persze a játék sem maradhat el. Az alkotás során semmi nem vész kárba, és még a környezettudatosságot is erősítik, hiszen a gyerekeket az anyagok újrahasznosítására ösztönzik – mondta el a főszervező. Az alkotótáborban született művekből november elsején a helyszínen kiállítás nyílik. Az egyhetes táborra jelentkezni október 21-ig lehet, 9–11 és 14–15 óra között a művészeti tanszék titkárságán, a Teleki (ma Primăriei) utca 27. szám alatt. Legtöbb húsz gyereket fogadhatnak, részvételi díj 250 lej. Az alkotótábor ideje alatt napi két étkezést, tízórait és ebédet biztosítanak. További információk a vanmuhely@gmail.com e-mail címen vagy a 0753-774-568-as telefonszámon kérhetők.

Azt, hogy a gyerekek jól érzik magukat a foglalkozások alatt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évről évre vannak visszatérő részvevők, illetve alkotások is szép számmal születnek – mondta el Sütő Fanni, aki bár már végzett egyetemi tanulmányaival, továbbra is főszervezőként tevékenykedik. Elmondása szerint ugyanis nagyon szereti a gyerekeket, és bennük azt, hogy ők még szabadon tudják engedni képzeletüket. A KreatíVAN Műhely az egyhetes alkotótábor mellett egynapos, hétvégi tevékenységeket is szervez, tervük, hogy ezeket a foglalkozásokat a megye több településére is kiterjesszék. A KreatíVAN csapatával a gyerekek legközelebb jövő hétvégén találkozhatnak, az október 4–6. közötti nagyváradi Filmtettfeszt ideje alatt ugyanis ingyenes animációs műhelyt szerveznek a számukra. A műhelymunka október 4-én, pénteken 10 órakor kezdődik.

János Piroska