Vizsgáztak a gyümölcstermesztők

Vizsgáztak a gyümölcstermesztők
Szatmár megye – A Szatmár Megyei Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal tegnap újabb gazdákat vizsgáztatott, akik korszerű gyümölcstermesztést tanultak. A hivatal készül a megyei borversenyre.

Tegnap vizsgázott Kőszegremetén az a 33 gyümölcstermesztő, aki részt vett a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Tanácsadó Hivatal által szervezett szaktanfolyamon — mondta el tegnap sajtótájékoztatóján Scholtz Béla. A vizsgázók közül 27 gazda ért el olyan eredményt, hogy megkaphassa az oklevelet. A képzéseken olyan ismereteket kaptak, hogy az EU–s elvárások szerint hogyan kell modernizálni a gyümölcsösöket, milyen módszerekkel kell az idős fákat kicserélni jobb fajtákra. A szaktanfolyam résztvevői arról is felvilágosítást kaptak, hogy mire érdemes beruházni és mennyire fontos az, hogy a gazdák társuljanak, hiszen csak így tudnak pályázni és így lesz lehetőségük az általuk megtermelt gyümölcsök értékesítésére.

Borverseny

Április 16. és 18. között hatodik alkalommal szervezik meg a megyei borversenyt, az idei verseny színhelye Szilágypér. A zsűriben olyan neves személyiségek szerepelnek mint: dr. Csávossy György, ifj. Csávossy György, Denaie Dorin, Papp Péter, Bencze Zoltán, Komáromi József és Umhauser Valéria.