Vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter annak kiderítésére, miért nem viselt védősisakot a házkutatás közben megsérült rendőr

Akt.:
A támadót a rendőrök ártalmatlanították. Fotó: observator.tv
A támadót a rendőrök ártalmatlanították. Fotó: observator.tv
Vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter annak kiderítésére, hogy miért nem viselt védősisakot a rendőr, akit egy radóci (Rădăuţi) házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja.

Carmen Dan belügyminiszter elmondta, maga is meglátogatta a iaşi-i kórházban kezelt rendőrt, akinek az állapota válságos, de stabil.

A tárcavezető ugyanakkor közölte, vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy miként szervezték meg a házkutatást, és miért nem viselt védősisakot a rendőr. A miniszter szerint ha lett volna sisak a fején, nem lennének ilyen súlyos sérülései. Újságírói kérdésre válaszolva Carmen Dan azt mondta, szerinte emberi mulasztás történt, de meg kell várni a vizsgálat eredményét.

A belügyminiszter ugyanakkor cáfolta azokat az információkat, miszerint nincs megfelelő felszereltségük a rendőröknek. Mint mondta, a különleges bevetési osztagot (SIAS) tavaly és idén utolsó generációs védőfelszereléssel látták el.

A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján. A megsérült rendőrt előbb a suceavai, majd a iaşi-i kórházba szállították, állapota válságos.

www.agerpres.ro