Vizsgálat indult a Râmnicu Vâlceán megkéselt tanuló ügyében

Vizsgálat indult a Râmnicu Vâlceán megkéselt tanuló ügyében
A Vâlcea megyei prefektúra és a tanfelügyelőség is vizsgálatot indított az egyik Râmnicu Vâlcea-i iskola folyósólyán megkéselt tanuló ügyében.

Radu Renga prefektus rendkívüli ülésre összehívta az iskolák tevékenységét monitorizáló bizottságot.

‘A tanfelügyelőség belső vizsgálatot kezdett, megerősítettük az iskolák védelmét, összeírjuk azon tanulók névsorát, akik korábban is erőszakos viselkedésről tettek tanúbizonyságot, és ezeket közöljük a tanfelügyelőséggel és a rendőrséggel’ – mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Ana Maria Niţu, a prefektúra szóvivője.

Adina Dobre tanfelügyelő szerint belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

‘Kielemezzük a reggeli incidens okait, megállapítjuk a felelősök kilétét. Szülői értekezletet hívtunk össze az érintett osztályban, hogy elejét vegyük a pánikhangulat kialakulásának. Az erőszakoskodó gyerek 10 hete lett ennek az iskolának a tanulója, bentlakásban lakott, már többször megfordult az intézmény pszichológusánál és számos alkalommal került a rendőrség látókörébe. A bizottság teljeskörű jelentést állít össze a Magheru líceumban történtekkel kapcsolatban’ – mondta el a tanfelügyelő.

Egy 17 éves diákot szerda reggel megszúrt egyik iskolatársa a Râmnicu Vâlcea-i General Magheru Technológiai Líceumban.

A Vâlcea Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivője, Isabella Ioniţă szerint a támadó “nyilvántartott epilepsziás beteg, akinek gyakran voltak erőszakos megnyilvánulásai, amelyekről a rendőrségnek is tudomása volt”. A szerdai incidens az iskolai folyosón történt, a támadó azt mondta, bosszúból szúrta meg iskolatársát. Az esetet megelőzően ugyanakkor többször hangoztatta, hogy kész ölni is – tette hozzá a szóvivő.

AGERPRES/(RO – szerző: Liviu POPESCU, szerkesztő: Dănuţ PUŞCAŞU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro