Vizsgálat a Slatina-i kórházban

Ritli László egészségügyi miniszter ellenőrzést rendelt el a Slatina-i Megyei Kórház pszichiátriai osztályán elhalálozott páciens ügyében.

 

 

 

Az ügyben egy sürgősségi orvos érintett, akinek 2009-ben egy hasonló eset miatt már felbontották munkaszerződését, viszont az orvos a bíróságon megtámadta a határozatot és sikerült megnyernie a pert, ezért továbbra is a Megyei Kórházban dolgozhatott.

 

 

 

A szaktárcavezető döntése az Olt Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a Slatina-i Megyei Kórház vezetősége által összeállított jelentések nyomán született, mivel ezekben a dokumentumokban mulasztással gyanúsítják a szóban forgó sürgősségi orvost.

 

 

 

Az Egészségügyi Minisztérium által kijelölt bizottságnak a sürgősségi szakembereken kívül tagja lesz egy jogász, továbbá Ritli László felkérte a kórházért felelő helyi önkormányzatot és az Orvosi Kamarát, hogy jelöljenek egy-egy tagot a vizsgálatot lefolytató bizottságba.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .