Vizsga a címzetességért

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Megyénkben több mint 1300 pedagógus vesz majd részt a címzetes pedagógusi állásokért kiírt július 12-i vizsgán.

Amint Claudiu Damian tanfelügyelőségi szóvivő elmondta, a feliratkozottak száma 1303, s az idén végzettek legkésőbb hétfőn érvényesíthetik dossziéjukat, a Mihai Viteazul műszaki kollégium dísztermében. Kivételként, a pszichopedagógiai végzettséggel rendelkezők július 12-én is felmutathatják a tanulmányt igazoló okiratot és ugyanekkor érvényesíthetik a feliratkozási dossziéjukat. Amennyiben nem jelennek meg, automatikusan semmissé nyilvánul a feliratkozásuk.

A megmérettetés négy vizsgaközpontban zajlik: a Mihai Viteazul műszaki kollégiumban, a Mihai Eminescu főgimnáziumban, a Dacia iskolában, valamint az Emanuil Gojdu főgimnáziumban. A résztvevőknek 8 és 9 között kell megjelenniük, s náluk kell legyen a személyazonossági okiratuk. A vizsga tíz órakor kezdődik és négy órán keresztül tart.

A legnagyobb konkurencia a román nyelvű óvónői posztokért van, ezeket 293-en pályázzák meg. Az első eredményeket július 18-án teszik közzé, s ugyanaznap lehet regisztráltatni az óvásokat. A végső eredményeket július 20 és 24 között teszik közzé.