Vízkorlátozás lesz Nagykárolyban?

Nagykároly – Polgármestersége első fél évében komoly megszorításokat tervez Nagykároly polgármestere. Kovács Jenő lapunknak nyilatkozva elmondta, felül fogja vizsgáltatni a szociális segélyre jogosultak dossziéit is.

Első lépésben levágták a gyorssegélyt és csak abban az estben adnak ki ilyet, ha haláleset történik egy családban és nem tudják a temetkezési költségeket finanszírozni.

Másik nagy probléma az ivóvíz kérdése Nagykárolyban. A polgármester elmondta, nagy gondot jelent, hogy nincs víz a városban. A szamosdobi 30 kútból, 11 működik, de azok sem száz százalékosan. Ez ahhoz vezet, hogy a kánikulában este tíz körül már csak 25 százaléknak felel meg a víz szintje a nagykárolyi tartályokban. Hogy a város ne maradjon tartalékok nélkül, valamint egy esetleges szamosdobi meghibásodás miatt egy napig ne legyen víz Nagykárolyban, az önkormányzat kénytelen vízkorlátozást befezetni éjféltől. „Elég nagy baj, hogy az utóbbi nyolc évben semmilyen fejlesztés nem történt a város részéről ez ügyben.”–mondta Kovács.

Kanalizálás

A város több utcájában nincs kanalizálás sem. Ezzel kapcsolatban nem akart nagyszabású fejtegetésekbe bocsátkozni a polgármester. Annyit elmondott, hogy az önkormányzat kapott a kormánytól egy nagyobb összeget, melyet a csatornahálózat bővítésére fordít majd. A munkálatok elvégzésére 12 hónap áll rendelkezésükre. Ebből a pénzből a város azon részein végzik a kanalizálást, ahol javarészben roma lakosság él. Hogy a város többi, kanalizálás nélküli utcájával mi történik, erről még nem kívánt nyilatkozni a polgármester.