Friss hírek

2006.12.09. 20:30

PUSKÁS TEMETÉS - Samaranch: "soha nem felejtünk el!"

<p>Puskás Ferencnek a pályákon nyújtott teljesítményét lehetetlen túlszárnyalni - mondta Juan Antonio Samaranch a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szombaton a Szent István Bazilikában a legendás labdarúgó gyászszertartásán.</p>

Samaranch szerint Puskás beírta nevét a labdarúgás történelmébe, ezért sem a NOB, sem Spanyolország soha nem fogja elfelejteni és osztoznak Magyarországgal a gyászban.

Josep Blatter a Nemzetközi Labdarúgószövetség (FIFA) elnöke hangsúlyozta: Puskás nem csak a pályán, hanem azon kívül is úriember volt. Kedvességével, nagylelkűségével és lelkiismeretességével példát mutatott mindenkinek. Blatter szerint Puskás játéka felemelő és inspiráló volt és ő a valaha élt egyik legcsodálatosabb labdarúgó.

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter beszédében kiemelte: Puskás nem csak a magyar nemzet sportolója, hanem az egész világ sportolója volt. A tárcavezető szerint az Aranycsapat kapitánya élete minden pillanatában hitt a sikerben és bár testét eltemetik, de személyisége és legendája örökké élni fog.

Kisteleki István a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke búcsúbeszédében feledhetetlennek és halhatatlannak nevezte Puskást, akinek példája ott lebeg minden magyar és külföldi játékos előtt is, még ha tudják is, hogy nem érhetnek a nyomába. Kisteleki hangsúlyozta, hogy Puskás már életében is fogalommá vált és játékának emlékét milliók őrzik.

A szertartás követően Puskás Ferencet a Bazilika altemplomában helyezik végső nyugalomra. A nemzeti gyásznap pedig este fél tizenegykor ér véget a nemzeti lobogó levonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!