Vízilabda-dömping

A hét közepén ismér rangos vízilabda mérkõzésnek ad otthont a várai Ioan Alexandrescu medence: a váradi szurkolók a Románia–Szlovákia bartátságos, felkészülési mérkõzést tekinthetik meg holnap, szerdán 18 órai kezdettel.

A román válogatot csapat tagjai a váradi „négyekkel” (Dunca, Kádár, Georgescu, Baidoc) kiegészülve, tegnap délután megtartották az elsõ edzésüket is. A szlovák keretet tagnap estére várták, s a vendégek ma két alkalommal az uszodában gyakorlatoznak. Errõl a meccsrõl még annyit, hogy a két gárda a márciusi, Váradon rendezendõ olimpiai osztályozón is találkozhat egymással.
A héten a válogatott felkészülésével párhuzamosan folytatódik a hazai Szuperliga-bajnokság is. Csütörtökön és pénteken 18 órai kezdettel házirangadót rendeznek: a Leonardo VSK ellenfele a helyi Crisul Dinamo csapata lesz. A hét végén két-két bajnoki csata lesz az olimpiai méretû új csarnokban: szombaton 16,30, vasárnap 9,30 órakorkezdõdik a Crisul Dinamo–Bukaresti Rapid összecsapás, majd szombaton 18 és vasárnap 11 órától a Leonardo VSK a Kolozsvári ESK-t fogadja.