Víz alá nyomják a váradi VSK-t?

Víz alá nyomják a váradi VSK-t?
A Nagyváradi Városi Sportklub vezetősége elégedetlen azokkal a módszerekkel, amelyekkel és ahogyan az illetékes szakszövetség a Nagyváradi Leonardo VSK bajnoki címvédő vízilabda csapatát kezeli.

Mint közismert, szombaton, illetve vasárnap a vízilabda Szuperliga 7. fordulójában rangadó mérkőzésén a Ioan Alexandrescu Uszodában a Nagyváradi Leonardo VSK a sokszoros bajnok Bukaresti Dinamo csapatát fogadja, amellyel harcban áll az újabb, ezúttal a 2077/2008. évi aranyérem megszerzéséért. A fővárosiak idén nyáron egy horvát válogatott játékossal erősítettek, akit legutóbb a Steauával vívott bajnokin a játékvezetők szidalmazásáért a Román Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága saját szabályainak megfelelően annak rendje és módja szerint három fordulóra eltiltott. A szövetség szerdai rendkivüli ülésén gyorsan meghazudtolta magát: megmásította határozatát és egyetlen fordulóra csökkentette a különben renitens horvát játékos eltiltását, hogy az játszhasson a váradiak elleni második meccsen!

Memorandum

A váradi klub igazsgtalannak tartja a döntést és fellebbez, mivel a szövetség más mércével méri a fővárosi, és mással a vidéki klubokat. Jó példa erre, hogy tavaly a váradiak edzőjét tiltották el teljesen jogosan a játkvezetők szidalmazásáért, s a klub hiába kérlelte a fórum nagyurait, hogy ugyan csökkentenék már az edző büntetését, azok hajthatalannak bizonyultak. Most viszont rögtön csökkenteni lehetett, de vajon miért? Evidens, kedvezni akarnak a belügyi gárdának! Ha nem változtatják vissza az eredileg kiszabott büntetést, úgy a váradi klub vissza ép a bajnokságból, ahol 18-18 ponttal állnak az élen a Dinamo társaságában.

 

Szántó Sándor