Vitát szült a strand ügye

Vitát szült a strand ügye
Az idősek gondjaival foglalkozó szociális párbeszéden Marian Mircea, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesületének elnöke és Adrian Albu, Szatmárnémeti alpolgármestere heves vitába keveredtek a szatmárnémeti strand miatt.

A jelen lévő nyugdíjasok népes csoportja számon kérte a városvezetőtől, hogy miért nem oldják meg határozottan a strand ügyét, ugyanakkor arra is választ szerettek volna kapni, hogy miért nem használhatják a nyugdíjasok az iskolai táborok telephelyén levő medencét. Albu elmondta, hogy a Vasile Ţânţaş által koncesszióba vett strand kiépítésén a munkások jelenleg is dolgoznak. A vállalkozóval kötött szerződést a Szatmárnémeti Helyi Tanács módosította, így a vállalkozó legkésőbb júliusban működésbe kell helyezze a strandot, hangsúlyozta az alpolgármester. Radu Giurca prefektus elmondta, hogy a befektetővel folytatott tárgyalásaiból megtudta, hogy a vállalkozó legkésőbb május 15-én meg szeretné nyitni a szatmárnémeti strand kapuit. A kapott válaszok nem elégítették ki a jelen levő nyugdíjasok kíváncsiságát, így szócsatába keveredtek Albuval, majd Mircea Marian bejelentette, hogy amennyiben júliusban megnyílik a strand, akkor lemond a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesületének vezetői funkciójából. Marian reakcióját hallva Albu kitört, és elmondta, megelégelte a nyugdíjasok hülyeségeit hallgatni, és meg kell érteniük, hogy a polgármesteri hivatalnak most már nincs más választási lehetősége, mint kivárni a júliust. Ettől Marian hisztérikussá vált, és azt kiabálta, hogy „ennek a városnak a választópolgárai 70 százalékban a nyugdíjasok, csak ők mennek el szavazni, ezért értünk kell harcoljanak.”

 

Egyeztető tárgyalás

 

A nyugdíjasok ezt követően az iskolai táborok telephelyén levő medencéről érdeklődtek, mert szerintük az a jog is megilleti őket, hogy abban fürdőzhessenek. A Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság koordinátora, Pop Daniel elmondta, hogy nekik nem áll rendelkezésükre termálvíz, azt Ţânţaştól kell kérni. Radu Giurca ekkor megunta a vitát, és megígérte, hétfőn tárgyalni fog a vállalkozóval, hogy megoldást találjanak a helyzetre.