Viszonylag jók az érettségi eredményei

Viszonylag jók az érettségi eredményei
Matematikából a vártnál jobb, románból viszont gyengébb eredmények születtek, mondták az Ady Endre iskolában létesült vizsgaközpontban érettségizettek az eredmények kifüggesztését követően.

Déli tizenkét óra körül függesztették ki az elért pontszámokat az Ady Endre iskolában, s pár percen keresztül örömkitörésektől volt hangos az iskola bejárata. Kezdetben több százan próbáltak a listákhoz férkőzni, csak mintegy negyedóra múlva gyérült a tömeg. Leginkább vidám arcokkal találkoztunk – akiket megkérdeztünk, azt mondták, hogy matematikából többnyire jobb eredmények születtek, mint amire számítottak, románból gyengébbek, a többi tantárgyból pedig a legtöbben annyit kaptak, amennyire számítottak, mindent összevetve pedig magasabbak az átlagok a tavalyiaknál.

Az Ady Endre Középiskolában létesült vizsgaközpontban 237 idén végzett fiatal érettségizett, közülük 159-en az Ady Endre iskolában, 41-en a Szent László római-katolikus líceumban, 36-an a Lorántffy Zsuzsanna református gimnáziumban végeztek, egy fiatal pedig a borsi Tamási Áron mezőgazdasági és ipari szakiskolát járta ki. 159 fiatalnak sikerült az érettségije, 78-an pedig megbuktak. Előbbiek közül 24-en értek el 6 és 6,99 közötti átlagot, 64 azoknak a száma, akiknek az átlaga 7 és 7,99 közötti, 56 érettségizőnek az átlaga lett 8 és 8,99 közötti, 15-en pedig 9 és 9,99 között teljesítettek. Míg a nappali tagozaton végzettek esetében 70,09% az átmeneteli arány, mindössze két esti tagozaton végzettnek sikerült az érettségije. Óvásokat tegnap 12 és 16 óra között lehetett benyújtani – mint láttuk, viszonylag sokan éltek ezzel a lehetőséggel. A végső eredményeket pénteken teszik közzé.

Neumann Andrea