Visual Kontakt: Rejtett sebészet

Visual Kontakt: Rejtett sebészet
Nagyvárad – Új kiállítással jelentkezik a Visual Kontakt nagyváradi non-profit egyesület. A medgyesi születésű Lucian Szekely-Rafan Post surgery elnevezésű tárlatát szerdán délután nyitják meg.

Január 19-én, 18 órai kezdettel a Visual Kontakt székhelyén (Albacului/Martinovits Ignác utca 54-es szám) kerül sor a medgyesi születésű Lucian Szekely-Rafan Post-surgery elnevezésű kiállításának megnyitójára. A jelenleg Kolozsváron élő, 35 éves művész 2006-ban végzett a kolozsvári Desing és Művészeti Egyetem Művészet pedagógia részlegen, majd 2008-ban ugyanezen az egyetemen szerzi meg mesteri fokozatát Grafika szakon. Számos csoportos és egyéni kiállításon szerepelt már munkáival. Nagyváradon 2009-ben, a Tibor Ernő Galéria meghívására mutatkozott be Kémia színház elnevezésű kiállításával. A nemzetközi szereplését illetően többször kiállított már Franciaországban, Spanyolországban, Magyarországon.

Post surgery

A Post surgery tárlaton egy aszeptikus, kegyetlen műtőtermi fény árad a grafikai munkákra. A művész visszatér az emberi test ábrázolásaihoz, miután az előző kiállításaiban – Kémia színház és Zoomorfia – nem emberközpontú témákat dolgozott fel. A test csak részben van bemutatva, veszélyeztetett és sebzett mivoltában. Az eltakart, bekötözött testrészek a remélt lábadozást irányozzák elő. A fenyegetettség és a bizonytalanság a két fő tengely ami köré szerveződik ez az új sorozat. Egy könnyen észrevehető szorongási háló veszi körül a műveket, amit az apró részletek hoznak létre. Az alkotásokon a sebek és hegek el vannak rejtve a posztoperációs kíváncsiskodók elől, mégis intenzíven jelen van a befogadó képzeletében. A tulajdonképpeni súlypontja ezeknek a munkáknak a nem látható dolgokban rejlik. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a kiállításra.