Visszavonták a szenátusból a nagykorú gyermekeket munkaképtelen szüleik eltartására kötelező törvény tervezetét

Visszavonták a szenátusból a nagykorú gyermekeket munkaképtelen szüleik eltartására kötelező törvény tervezetét
A szenátus házbizottsága úgy döntött hétfőn, hogy visszavonja a felsőházból a nagykorú gyermekeket munkaképtelen szüleik eltartására kötelező törvény tervezetét.

Nicolae Moga, a szenátus alelnöke azt közölte az AGERPRES hírügynökséggel, hogy a tervezet visszavonását Dumitru Gherman, a jogszabály egyik kidolgozója kezdeményezte.

A múlt pénteken Viorica Dăncilă miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta, hogy sem a kormány, sem a PSD nem támogatja azt a törvénytervezetet, amely kötelezné a nagykorú, munkaképes személyeket, hogy tartsák el munkaképtelen, anyagi támogatásra szoruló szüleiket.

A 73, többségében szociáldemokrata párti törvényhozó által iktatott tervezet értelmében a nagykorú, munkaképes személyek kötelesek eltartani ,,nehézségekkel küszködő, munkaképtelen, anyagi támogatásra szoruló szüleiket”.

A javaslat szerint a tartásdíj kifizetésének ,,rosszhiszemű elmulasztása” hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy bírsággal büntethető.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .