Román Kupa

2020.11.11. 15:23

Sorsoltak: másodosztályú ellenfelet kapott a Váradszentmárton

Bukarestben kisorsolták a Román Kupa tizenhatoddöntőinek párosításait. Az egyetlen még állva maradt Bihar megyei csapat a másodosztály egyik élcsapatával találkozik.

Forrás: liga2.ro

Jósa Attila

A Román Labdarúgó Szövetség székhelyén hétfőn kisorsolták a Román Kupa soron következő körének mérkőzéseit, a 32 csapatot két „kalapba” sorolták be. Az egyetlen állva maradt Bihar megyei a csapat, a Váradszentmártoni CSC a 2-es számú kalapba került, további 19 csapat társaságában, míg az 1-es kalapba az a tizenkét csapat kapott besorolást, amelyek a tavalyi kiírásban eljutottak a nyolcaddöntőig. Bár a tizenhatoddöntőben már az élvonalbeli csapatok is csatlakoznak a küzdelmekhez, a szentmártoniak végül a másodosztályú bajnokság jelenlegi második helyezettjét, a Dunărea Călărași gárdáját kapták ellenfélül. A Duna-menti város csapata keretében több elsőosztályú tapasztalattal rendelkező labdarúgó is helyet kap, többek között az egykor a Nagyszalontai Libertynél, illetve a szépemlékű Bihar FC-ben is megfordult Cristi Bud, akinek neve a Bihar megyei szurkolók körében is ismerősen cseng. A Dunărea története során mindössze egy idényen át volt az első osztály tagja: a 2018–2019-es szezonban Dan Alexa vezetőedző irányítása mellett végül a 13. helyen végeztek és kerültek vissza a másodosztályba. A továbbjutás kérdése egyetlen mérkőzésen dől majd el, a tizenhatoddöntőket november 28-án rendezik.

A tizenhatoddöntő párosításai: Váradszentmártoni CSC–Dunărea Călărași, Konstancai Farul–Academica Clinceni, Bukaresti Dinamo–Konstancai Viitorul, Turris–Sepsiszentgyörgyi OSK, Gloria Buzău–FCSB, Huşana Huşi–Kolozsvári Universitatea, Chindia–Nagyszebeni Hermannstadt, Jászvásári Politehnica–Kolozsvári CFR, FC Voluntari–Medgyesi Gaz Metan, Ceahlăul Piatra Neamț–Petrolul, Concordia–FC Botoșani, Ripensia–Astra, Bukaresti Progresul Spartac–Craiovai Universitatea, Viitorul Pandurii–FC Argeș, U Craiova 1948–Temesvári Politehnica, Csíkszereda–Aradi UTA.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában