Visszautasítják a rágalmakat

Prohászka-Rád Boróka
Prohászka-Rád Boróka
A Tőkés László európai parlamenti képviselő munkáját segítő munkaközösség nevében a legnagyobb felháborodással visszautasítjuk mindazokat a rágalmakat és a becsületsértés fogalmát kimerítő állításokat, amelyek egy, az EP erdélyi alelnökét célzó összehangolt lejáratókampány részeként jelentek meg Prohászka-Rád Boróka kolléganőnkről.

 

Mindenekelőtt leszögeznénk: Prohászka-Rád Boróka négy nyelvet felsőfokon beszélő, kitűnően felkészült és nagy munkabírású munkatársunk, akinek az Európai Parlamentben asszisztensként végzett munkáját a legmesszemenőbb elismerés illetheti. Senkinek nincs joga belegázolni a becsületébe csak azért, hogy Tőkés Lászlón üthessen.

 

Minden jogi lehetőséget igénybe fogunk venni, hogy kolléganőnk, Prohászka-Rád Boróka becsületét, emberi méltóságát és jóhírét megvédjük.

 

Ugyanakkor megkérnénk a média munkatársait, hogy Prohászka-Rád Boróka családtagjait ne zaklassák.

 

Szakmai-etikai szempontból szükségesnek tartjuk megjegyezni a következőket: ha eddig nem tűnt volna fel, a “forrásaik” enyhén szólva megbízhatatlanok. A “tényfeltáró” bulvároldal, a ziaristonline.ro még arra sem volt képes, hogy a manipulált szívecskés fotóján legalább tényleg kolléganőnket azonosítsa be (a jelzett fotó Székelyföld brüsszeli képviseletének megnyitóján készült, és nem kolléganőnk szerepel rajta). Egy válni akaró asszony állításait pedig nem lehet készpénznek venni, főként úgy nem, hogy az eddigi polgári peres eljárás során ezen inszinuációkat nem tudta bizonyítani.

 

Továbbá arra is felhívnánk a figyelmet, hogy a román média meghekkelésével egyidőben magyar nyelven, vélhetően kamu email-címről szőnyegbombázással terítették magyarul is a vádakat, valamint azt is elgondolkodtatónak tartjuk, hogy a román portálon megjelent cikk után másfél órán belül a “jóakarók” majd minden erdélyi magyar online médium kommentfolyamába belinkelték a cikk hivatkozását.

 

Szakmailag felkészült sajtómunkásként nekünk ez mindenesetre gyanús lenne.

 

 

Demeter Szilárd, sajtófőnök, irodavezető

 

 Mellékeljük Prohászka-Rád Boróka nyilatkozatát is.

 

 Nyilatkozat

 

 Én, Dr. Prohászka-Rád Boróka PhD, egyetemi adjunktus, elhatárolódom a személyemet ért rágalmazásoktól. Amint az köztudott, az Európai Parlament alelnökének, Tőkés Lászlónak brüsszeli irodájában dolgozom 2010 szeptemberétől. Valótlan állítás, amely ezt a munkaviszonyt a szigorú szakmai kereteken túlmutatónak írja le, megsértve ezzel a becsületemet, személyes méltóságomat és önérzetemet.