Visszatér a Fink Fenster

Visszatér a Fink Fenster
Még a héten aláírhatja Nagykároly Polgármesteri Hivatala azt a megállpodást több befektetővel, melynek alapján új alapokra fektetik a focicsapatot. Sportbázist is ki akarnak alakítani.

Új alapokra helyezik a nagykárolyi sportéletet, ezen belül pedig a labdarúgó–csapatot. A város új vezetősége ugyanis megegyzett három befektetővel (Fink Fenster, Union Glass és Tarr Construct), és közösen újjá építik a focicsapatot is. Erről Keizer Lajos alpolgármester tájékoztatta lapunkat. „Három–négy évre szóló terveket állítunk fel, de nem tartozik elsődleges céljaink közé, hogy ez idő alatt magas színten szerepeljünk. Egyelőre a fiatal labdarúgók nevelésére helyezzük a hangsúlyt, illetve a stadiont, és annak környékét szeretnénk rendbe tenni. Van egy négy hektáros földterület a focipálya körül, oda esetleg edzőpályát, teniszpályát szeretnénk létesíteni. Előbb a sportbázist építsük ki, legyen egy ütőképes csapatunk, és utána gondolkozhatunk abban, hogy feljebb kapaszkodjuk a ranglistán, vagyis legalább III. ligás csapatunk legyen” – mondta Keizer.

Az alpolgármester ugyanakkor elmondta, egyelőre Nagykárolyi Fink Fenster néven működik majd a csapat, amelyet Tabi Zsolt (az egykori C–osztályos mezőpetri együttes edzője volt) és Pintér Sándor (aki a Kezier FC együttes edzője) fog felkészíteni. A Victoria korábbi korábbi elnökét, Vasile Aniţaşt felkérik majd, mondjon le tisztségéről, a klub vezetői teendőit pedig Papp Zsolt veszi majd át – ha elfogadja a felkérést. Erre a héten kerül sor. „Hallottam arról, hogy fel akarnak kérni az elnöki tisztség elfoglalására, de míg nem tisztázódik az ügy, addig nem szeretnék erről nyilatkozni” – mondta lapunknak Papp.