Visszalépett Simona Halep a moszkvai tornától

Visszalépett Simona Halep a moszkvai tornától
Hátproblémái miatt visszalépett Simona Halep a Moszkvában zajló, 932.866 dollár összdíjazású tenisztornától – közölte kedden honlapján a Női Teniszszövetség (WTA).

A világranglista-vezető román teniszezőt porckorongsérvvel diagnosztizálták nemrég, és nem épült fel még annyira, hogy részt vehessen a moszkvai tornán, amelynek nyolcaddöntőjében az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen kellett volna pályára lépnie, szerdán. Fennáll a veszélye annak, hogy hátproblémái miatt az október 21-e és 27-e között Szingapúrban zajló világbajnokságot is ki kell hagynia a román lánynak.

Egy korábbi, moszkvai sajtótájékoztatón Halep azt mondta, ezen a tornán akarja próbára tenni a hátát a szingapúri világbajnokság előtt. “Meglátjuk, hogy ébredek majd kedden, mert ma (hétfőn – szerk. megj.) volt egy keményebb edzésem. Meglátjuk, hogy fogom érezni magam” – nyilatkozta akkor Simona.

A román teniszező 7421 ponttal a női világranglista első helyét foglalja el jelenleg, és már biztossá vált, hogy – immáron másodszorra – listavezetőként zárja az évet, ugyanis sem a második helyen álló dán Caroline Wozniacki, sem a harmadik helyezett német Angelique Kerber nem tudja megelőzni.

Halep idén megnyerte a sencseni és a montreali tornát, valamint a Roland Garrost, illetve döntőt játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Rómában és Cincinattiben is.

www.agerpres.ro