Visszalépett a bajnokságból a Nagyszebeni CF

A labdarúgó III. Liga 4. csoportjának sereghajtója, a Nagyszebeni Club Futball együttes elnöke, Werner Keul bejelentette: visszalépnek a bajnokságból, a döntése pedig visszavonhatatlan. „Nem volt értelme, hogy fojtassuk, mert nem jöttek az eredmények.

Aki maradni akar a csapatból, az játszik majd a IV. Ligában. Aki talál magánka csapatot, vagy más munka után néz, az mehet, mi kifizetünk mindekit” – nyilatkozta Keul. A csapat a csoport utolsó helyét fogalta el, 14 mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni, és hat döntetlent játszottak.

Hasonló esetben van az első csoport 14. helyezette, a Raraul Campulung, de a 6. csoprot 15. helyén álló Szatmárnémeti Olimpia helyzetet sem rózsás. A befektető, Beniamin Kira megvonta a támogatást, ma pedig az edző is benyújtotta felmondását. Az 5. csoportban a Nagylaki Victoria további szereplése is kérdéses. Két fordulóval korábban még arra sem volt elegendő pénzük, hogy fizessék a bírókat és a szövetségi megfigyelőt, ezért a legutóbbi etapban – büntetésképpen – a román szövetség nem is programálta az Arad megyei együttest. A csoport másik csapata, a Lugosi Auxerre még a bajnokság elején jelezte, feloszlik, ezért már nem vesznek részt a pontvadászatban.

Az Nagyszebeni CF, a Szatmárnémeti Olimpia korábban a román élovalban is szerepelt, a Nagylaki Victoria és a Lugosi Auxerre a második vonalban is játszott. Szép kilátások a jövőre nézve…..