Visszahozatnák a Hír TV-t

Visszahozatnák a Hír TV-t
Megkereséssel élt az RCS-RDS és a Hír TV felé is az EMNP váradi elnöke, hogy térségünkben ismét vételezhető legyen az adó.

Nem lehet nézni az RCS-RDS Digi csomagjaiban a Hír TV adását. Mint ismeretes, a két Fidesz-közeli adó összeolvadt, vagyis az Echo TV megszűnt, műsorai részben beolvadtak a Hír TV-be, ám a nevezett cég a Hír TV-t már több mint tíz éve nem sugározza, és térségünkben az Echo programhelye üres maradt. Csütörtökön Moldován Gellért Lajos, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi elnöke, valamint Török Sándor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei elnöke számolt be arról, hogy most lépnek az ügyben.

Kérvényt iktattak

Utóbbi kérdéseinkre elmondta: 2008 októbere óta nem vehető a Hír TV itt, akkoriban több mint 2000 aláírást gyűjtöttek, a csatorna még fórumot is tartott Váradon, de nem változott semmi, hanem helyette az Echo TV került a műsorrácsba, és Török szerint ők már nem is nagyon akarták vissza a Hír TV-t akkor, mert szerinte „rossz irányba ment el egy időre”. Mostanában sok más szolgáltatónál szerepel a műsorban ez az adó, de az RCS-RDS kínálatában továbbra sem. Ezért az EMNP váradi elnöke tegnap mailt küldött a tévéadónak, arra kérve, hogy próbáljon hatással lenni a Magyarországon is jelenlévő Digi-szolgáltatóra, amely az RCS-RDS kábeltévé-vállalkozáshoz tartozik. Ugyancsak tegnap Moldován Gellért Lajos az RCS-RDS váradi székhelyén egy másik kérvényt iktattatott, amiben a Hír TV műsorrácsba való visszavételét kéri. Jelezte: ha 30 napon belül nem kapnak választ, aláírásgyűjtést kezdenek.