Visszahívták a tanácsost

Visszahívták a tanácsost
Bihar megye – A csütörtöki nagyváradi helyhatósági ülés egyik napirendi pontjakánt a testületnek tudomásul kellett vennie azt, hogy a PSD tanácsosát, Ioan Mintast visszahívják, azt követően, hogy kizárták a pártból.

Mihai Bar megyei elnök kérte ezt levélben a Helyi Tanácstól április 2-i keltezéssel. Azt is kérte, hogy a helye betöltetlen maradjon. Az előzményekről tudni kell, hogy annak idején az ideiglenes polgármester választáskor a PDS Biró Rozáliát támogatta, de Ioan Mintas és Silvia Suciu ennek ellenére Mihai Groza PD-s alpolgármesterre szavazott, aki emiatt el is nyerte a mandátumot. A PSD megyei szervezete emiatt a két tanácsost kizárta a pártból, és visszahívta őket a Helyi Tanácsból.

A PD-L tanácsosai, Marcel Tarta, Vasile Petrut, Nicolae Rusu nem feledve a Grozának tett szolgálatot, ellenezték Mintas visszahívását, de Ionel Vila jegyző felvilágosította őket, hogy a testület erről nem dönthet, csak jóvá kell hagynia a PSD határozatát. Mircea Matei (PD-L) ülésvezető elnök ezt követően meleg szavakkal köszönte meg Ioan Mintas eddigi tevékenységét, aki elbúcsúzott a tanácsos társaitól. Nicolae Rusu nem tudta megállni, hogy ne kommentálja a történteket: „Férfias cselekedett volt, hogy nem szavazott a lelkiismerete ellen!”