Visszafordult a SMURD helikoptere

Visszafordult a SMURD helikoptere
Valcea megye – A Valcea megyei Vaideenben kedden délután lezuhant osztrák kisgép esetleges túlélő utasainak megmentésére Marosvásárhelyről indult helikopter visszafordult, miután nem találta meg a baleset helyszínét, adta hírül a Mediafax.

dr. Cristi Boeriu, a marosvásárhelyi SMURD (gyorsmentők) helyettes vezetőjetudatta: egy gépük fedélzetén az egészségügyi személyzettel 16.40-kor indult el, hogy résztvegyen a mentésben. Több órán át keringett a baleset feltételezett helyszíne fölött, de nem tudta bemérni a lezuhant kisrepülőt, s a szabályzat értelmében visszatért a bázisra. A tűzoltók s a csendőrök folytatták a keresést, s a mennyiben szükséges, a SMURD helikoptere szerdán reggel visszatér a helyszínre.

Mircea Dumitru, a craiovai reptér parancsnoka, ahonnan a szerencsétlenül járt négyszemélyes, 1800 kilós, kétmotoros Diamond 42 tipusú gép felszállt azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek: a két osztrák s az egy román férfi 14.30 órakor már másodjára indult el a Căpăţănii hegységbe. Először reggel szálltak fel, aztán viszatértek, tankoltak, s fél háromkor indultak vissza. Az osztrák gépet egy bukaresti cég bérelte, hétfő óta volt Craiován. A román férfi fotográfus volt, az osztrákok alkalmazásában.

Minden engedélyük megvolt a fotózáshoz, a mérésekhez. A fényképész hosszú hajú volt, lófarokban viselte a haját, ezért röppenhetett fel a hír a tragédia után, hogy egy nő is volt a gépen. Eddig úgy tudni, egy személy biztosan meghalt a kisgép lezuhanása következtében, a másik két személy állapota nem ismeretes, mint ahogyan az sem, ki a halott, s kik azok, akik talán még életben vannak.

Kapcsolódó cikk:

  • Lezuhant egy kisgép
  • Visszafordult a SMURD gépe