Visszaeső zaklató szabadlábon

Illusztráció
Illusztráció
Petru H. C. visszaeső szexuális zaklatót szeptember 21-én feltételes szabadlábra helyezték – három hét múlva újra „lecsapott”, ezúttal saját édesanyját akarta megerőszakolni.

A férfit 2014-ben ítélték el, miután 3 rendbéli erőszakot és ugyanannyi kísérletet követett el. A 3 év és 520 napos börtönbüntetésből kétharmadot ült le, annak ellenére, hogy az illetőt már háromszor feltételes szabadlábra helyezték és mindhárom esetben újból erőszakot követett el, a szatmárnémeti bíróság elfogadta a szatmárnémeti börtön szakértői bizottságának javaslatát, ami alapján szabadlábra helyezték jó magaviseletért.

Petru H. C. 2004-ben támadott meg egy nőt, akit ki akart rabolni, 2009-ben szabadult, de 2010 újabb két erőszakkísérletet követett el, egyik alkalommal a váradi Dragos Vodă hídon támadt egy fiatal nőre, ám két tinédzser megakadályozta tettében. A két tettéért ismét elítélték öt évre, ám 2013-ban ismét feltételes szabadlábra helyezték, 2014-ben azonban újra rácsok mögé került, miután megpróbált megerőszakolni egy fiatal nőt a nagyváradi Garasos-hídon. Édesanyjára legutóbbi szabadulása után, október 10-én támadt, 30-40 percig dulakodtak, aminek következtében az anya 3–4 napi orvosi kezelést igénylő sérüléseket szenvedett. A borzi (Sólyom község) támadó elhagyta a lakást, és azóta nem találják. Pénteken országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Címkék: ,