Vissza kell lépjenek

Ha az RMDSZ vagy bármely más politikai alakulat visszavonja politikai támogatottságát egy listáján bejutott személytől, akkor az illető vissza kell lépjen -fejtette ki György Ervin.

Kovászna megye kormánymegbízottja a vargyasi ügy kapcsán tette ezt a kijelentést. Korábban az RMDSZ alsó-háromszéki területi elnöke, Albert Álmos levélben értesítette Vargyas település jegyzőjét, hogy a község alpolgármesterét, Szőcs Dénest nem tekintik a továbbiakban a szövetség tagjának, ezért kérik, a törvény értelmében tanácsi mandátumát semmisítsék meg.
Szőcsnek azt róják fel, hogy az alpolgármester-választáskor elfogadta az MPP jelölését, így nem a helyi szövetség által támogatott Borbáth Tibor került tisztségbe.

Szőcs elismeri, hogy elfogadta az MPP tanácsosainak a jelölését, de kijelentette, hogy az RMDSZ-ből nem kíván kilépni és továbbra is támogatni fogja a szövetség tervezeteit, ha hagyják, hogy maradjon és dolgozzon.
Albert Álmos a szerint az RMDSZ Operatív Tanácsának csütörtökön sorra kerülő gyűlésén döntenek Szőcs ügyében.
György Ervin kormánymegbízott figyelmeztet: ha a vargyasi helyi tanács nem vonja vissza Szőcs alpolgármesteri megbízatását és tanácsosi mandátumát, az RMDSZ a bírósághoz fordulhat és az érvényben lévő jogszabályok szerint, nyert ügye van.